eur:
392.93
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Választók leadják szavazatukat az európai parlamenti (EP) választáson a XI. kerületi Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskolában kialakított 56-os szavazókörben 2019. május 26-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Ellenzéki pártok: "hosszú este lesz"

Az MSZP és a Párbeszéd nem értékel az eredmények megérkezéséig. Az LMP szerint az európai zöld divat miatt juthat be a párt. A Jobbik a pártot ért számvevőszéki büntetés miatt beszélt erőtlenebb kampányról, pártjukat viszont így sem tudta "felszalámizni a Fidesz".

Amíg nincs eredmény, az MSZP-Párbeszéd nem értékel - közölte az InfoRádióban Barabás Richárd, a Párbeszéd elnökségi tagja.

"Nem csapjuk be magunkat, igazán jó eredmény nem fog születni, Orbán Viktor ugyanis nem fog visszaszorulni"

- fűzte hozzá, összefogást sürgetve nem csak az MSZP és a Párbeszéd részvételével.

Arra reagálva, ha a DK legyőzi az MSZP-t vasárnap, lesz-e tárgyalás az önkormányzati választásokkal kapcsolatban, azt mondta: nem tud róla, de mindenképp lesznek kölcsönös visszalépések, mi több, a DK jó döntésének nevezte, hogy Dobrev Klárát az első helyre rakta az EP-választási listán.

Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára az InfoRádióban elmondta, a párt a részvételiség pártján áll.

"Mindent megpróbáltunk, ami a mozgósítást illeti, akár a szavazás napján is"

- reagált arra, hogy bejutnak-e szerinte az EP-be. "Bizakodóak vagyunk, de nehéz előre jelezni a kisebb pártok aktivitását" - fűzte hozzá.

Szerinte az európai zöld üzenet lehet az, ami akár több LMP-st is elvihetett az urnákhoz.

Az LMP is az este 11 órai eredményközlést várja, "hosszú este lesz".

Jakab Péter, a Jobbik EP-listáján harmadik helyen álló politikus szintén az InfoRádióban elmondta, a Jobbikra kirótt bírság behatárolta a párt kampánylehetőségeit,

a kormány pedig "álhírekkel próbálta kivégezni a Jobbikot, ami így is él és virul",

szerinte nem sikerült a Fidesznek "felszalámizni" a Jobbikot.

Szerinte nem feltétlenül tisztességes módszerekkel mozgósított a Fidesz, gondol itt élelmiszercsomagokra és anyagi ellenszolgáltatásokra, "de ezt majd a jogászok eldöntik".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×