eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hármas holtversenyt is vár a Nézőpont a magyar EP-választáson

Az ezüstéremért három lista teljesen egyenlő esélyekkel száll harcba - két mandátumot érhet ez az MSZP-P-nek, a Jobbiknak és a DK-nak.

A Magyar Nemzet megrendelésére négyezer fő megkérdezésével, május 2. és 19. között végzett közvéleménykutatást a Nézőpont Intézet, hogy megtudja, hogyan állnak a magyarországi pártok az EP-választási kampány hajrájában.

A kutatásból kiderül: 32 százalékos részvétel mellett a Fidesz-KDNP a voksok 54 százalékát söpörheti be, ami nagyobb győzelem lenne, mint az öt évvel ezelőtti.

Az ezüstérmen három "versenyző" osztozna: a nagyot hajrázó DK, valamint a Jobbik és az MSZP-P is 10-10-10 százalékon áll, de mandátumhoz juthat még a Momentum és az LMP is.

Apropó mandátumok: 13 székhez jutna az új Európai Parlamentben a Fidesz-KDNP az eddigi 12 helyett, a második helyen állok 2-2 mandátummal kell, hogy beérjék, a Momentum és az LMP 1-1-gyel.

A 3 százalékon álló Kétfarkú Kutyapárt, a 2 százalékos Mi Hazánk nem kerülne be az EU-s törvényhozásba.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×