INFORÁDIÓ
2021. október 17. vasárnap
Hedvig

nyelvtanulás

bartos mónika

diák

külföld

Nagyné Háló Katalin nyelvtanár (háttal) angol nyelvi és kommunikáció foglalkozást tart a Híd II. programban részt vevő diákoknak a KEMU Gáspár András Intézmény Egységében Kecskeméten 2013. október 2-án. A Híd II. programba az alapfokú iskolai végzettséggel nem rendelkező, de legalább hat általános iskolai évfolyamot sikeresen elvégező, 15. életévüket betöltött diákok jelentkezhetnek.

Új részletek az ingyenes külföldi nyelvtanulásról

Évente 140 ezer diák utazhat külföldre nyelvet tanulni, a kormány ehhez 90 milliárd forintot biztosít. A tanulók már ősszel jelentkezhetnek az utazásra.

A 9. és 11. évfolyamos gimnazisták és szakgimnazisták az angol, a német, a francia és a kínai nyelvet gyakorolhatják nyáron, a két hetes külföldi nyelvi kurzusokon. A diákok hét célország közül választhatnak – mondta el az InfoRádiónak a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos.

Bartos Mónika kifejtette: a tanulók Kínába, az európai uniós tagállamok közül pedig az Egyesült Királyságba, Írországba, Máltára, Franciaországba, Németországba és Ausztriába mehetnek.

A diákok a Tempusz Közalapítvány felületén jelentkezhetnek majd egyénileg, vagy csoportosan – vagyis az iskolával - az utazásra.

Minden jelentkezőnek biztosítanak helyet, viszont az utazáshoz bizonyos feltételeknek teljesülniük kell.

Mint kifejtette: ajánlást kérnek az iskolától, emellett szükség van a család hozzájárulására és minimális nyelvtudásra is.

A szervezők fontosnak tartják, hogy a nyelvtanulás szempontjából is hasznos legyen a külföldön eltöltött két hét. Anyanyelvi tanároktól tanulhatnak majd külföldön a diákok, és a programban figyelni fognak arra, hogy minőségi szolgáltatást biztosítsanak, ennek érdekében az adott országok nagyköveteivel is felvették a kapcsolatot. A gyerekek családoknál lesznek elhelyezve, ahol csak lehet, hogy ezzel is segítsék a tanulást az anyanyelvi környzetben – közölte Bartos Mónika.

Az első utazásokra már ősztől lehet előzetesen jelentkezni, az első diákcsoportok már jövő nyáron részt vehetnek a külföldi kurzusokon.

Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Kapcsolódó hang

Bartos Mónika - összefoglaló
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018