INFORÁDIÓ 
2019. október 18. péntek
Lukács

nyelvtanulás

bartos mónika

diák

külföld

Kecskemét, 2013. október 2. Nagyné Háló Katalin nyelvtanár (háttal) angol nyelvi és kommunikáció foglalkozást tart a Híd II. programban részt vevő diákoknak a KEMU Gáspár András Intézmény Egységében Kecskeméten 2013. október 2-án. A Híd II. programba az alapfokú iskolai végzettséggel nem rendelkező, de legalább hat általános iskolai évfolyamot sikeresen elvégező, 15. életévüket betöltött diákok jelentkezhetnek. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Új részletek az ingyenes külföldi nyelvtanulásról

Évente 140 ezer diák utazhat külföldre nyelvet tanulni, a kormány ehhez 90 milliárd forintot biztosít. A tanulók már ősszel jelentkezhetnek az utazásra.

A 9. és 11. évfolyamos gimnazisták és szakgimnazisták az angol, a német, a francia és a kínai nyelvet gyakorolhatják nyáron, a két hetes külföldi nyelvi kurzusokon. A diákok hét célország közül választhatnak – mondta el az InfoRádiónak a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos.

Bartos Mónika kifejtette: a tanulók Kínába, az európai uniós tagállamok közül pedig az Egyesült Királyságba, Írországba, Máltára, Franciaországba, Németországba és Ausztriába mehetnek.

A diákok a Tempusz Közalapítvány felületén jelentkezhetnek majd egyénileg, vagy csoportosan – vagyis az iskolával - az utazásra.

Minden jelentkezőnek biztosítanak helyet, viszont az utazáshoz bizonyos feltételeknek teljesülniük kell.

Mint kifejtette: ajánlást kérnek az iskolától, emellett szükség van a család hozzájárulására és minimális nyelvtudásra is.

A szervezők fontosnak tartják, hogy a nyelvtanulás szempontjából is hasznos legyen a külföldön eltöltött két hét. Anyanyelvi tanároktól tanulhatnak majd külföldön a diákok, és a programban figyelni fognak arra, hogy minőségi szolgáltatást biztosítsanak, ennek érdekében az adott országok nagyköveteivel is felvették a kapcsolatot. A gyerekek családoknál lesznek elhelyezve, ahol csak lehet, hogy ezzel is segítsék a tanulást az anyanyelvi környzetben – közölte Bartos Mónika.

Az első utazásokra már ősztől lehet előzetesen jelentkezni, az első diákcsoportok már jövő nyáron részt vehetnek a külföldi kurzusokon.

Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Kapcsolódó hang

Bartos Mónika - összefoglaló
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018