eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Hallgatók írásbeli vizsgán a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) 2019. január 9-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Diákhitel: nagyon fontos határidő jön

Szerdáig adhatják le hiteligénylési kérelmüket a Diákhitelre jogosult hallgatók. Aki kifut a határidőből, legközelebb csak a 2019/2020-as őszi tanévben juthat pénzhez - mondta az InfoRádióban a Diákhitel Központ marketing- és kommunikációs igazgatója, Imre Zita.

A Diákhitel iránt érdeklődők számára fontos határidő jön szerdán: az utolsó napon, amikor a 2018/2019-es tanév tavaszi félévének Diákhitelét még igényelni lehet.

"Az időpont azért érdekes, mert az a hallgató, aki nem kér most Diákhitelt, legközelebb a 2019/2020-as tanévben tud igényelni"

- mondta az InfoRádióban Imre Zita, a Diákhitel Központ marketing- és kommunikációs igazgatója.

A kérelmezés rendkívül egyszerű: azok a hallgatók, akik már beiratkoztak felsőoktatási intézménybe és aktív jogviszonnyal rendelkeznek, Neptun-fiókjuk is van, abba belépve a Diákhitel-igénylés ablakban már meg is tudják igényelni a pénzt. Ezt egyébként Ügyfélkapu-regisztráció birtokában is meg lehet tenni, szerződéskötés nélkül is.

A hitelösszegek változatlanok:

havi szinten 15 ezer forint a legalacsonyabb összeg, a legmagasabb pedig 70 ezer. Visszamenőleg is lehet kérni e félévre.

A szabad felhasználású Diákhitelt képzési formától függetlenül lehet kérni, a Diákhitel 2-t viszont csak diplomaszerzés céljából lehet felvenni, csak azok igényelhetik, akik önköltséges képzésben tanulnak, és a tandíjat fizetik belőle. Ennek összeghatára a képzési díj összege, és kamatmentes. A "közönséges" Diákhitel 2,2 százalékos kamatú.

Akinek további kérdése van, azonnal választ kaphat rá a Diákhitel Facebook-oldalán keresztül is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×