INFORÁDIÓ 
2020. május 26. kedd
Evelin, Fülöp

béremelés

vdszsz

halasi zoltán

Megújított húszezer forintos bankjegyek. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014 és 2018 között folyamatosan újítja meg a jelenlegi bankjegysorozat címleteit. A 10 000 forintos után a második elem a megújított 20 000 forintos bankjegy, amelyet 2015. december 14-től hozott forgalomba a bank. A régi húszezres bankjegyek 2016 végéig használhatók fel a készpénzforgalomban. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!

Újabb bérmegállapodást sürgetnek

Infostart / InfoRádió - Sánta András

Minden fél betartotta azt a hároméves bérmegállapodást, amelyet 2017-ben kötött a szakszervezet a kormányoldallal és a munkaadókkal - nyilatkozta az InfoRádiónak a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumának pénteki ülése után a VDSZSZ Szolidaritás elnöke. Halasi Zoltán szerint azonban újabb, több éves bérmegállapodásra van szükség.

Konzultációs fórumra ültek össze péntek délelőtt a kormányzati, a közszolgálgató vállalkozások (volánsok, vízügy, posta, villamosipar, vasút) vezetői és a munkavállalói tárgyalók, hogy értékeljék a 2017-ben kötött, idén lejáró hároméves bérmegállapodást, illetve áttekintsék a lehetőségét egy újabb középtávú kontraktusnak.

Mint Halasi Zoltán, a VDSZSZ Szolidaritás szakszervezet elnöke az InfoRádióban elmondta, az idén lejáró terminusban mindenki betartotta a vállalását, így 30 százalékkal nőttek az alapkeresetek átlagosan a szektoron belül.

"Nagyon fontos látni, hogy egy komoly közösségi közlekedési átalakítás folyik, a személyszállításban 2022 után be fog következni rivalizálás, nagyon nehéz a munkaerő-piaci helyzet, ismét szükséges tehát egy hároméves megállapodás;

azt javasoltuk, hogy figyelembe véve a gazdasági növekedést, az inflációt és a munkaerő-piaci pótlékot, kössünk egy újabb egyezséget, ez kiszámíthatóvá teszi a cselekvést"

- fogalmazott Halasi Zoltán.

Elmondta azt is, a munkaadói oldal attól sem zárkózott el, hogy ezen kívül később újabb bértárgyalásokra is leüljenek a dolgozókkal. Most konkrét emelési mértékekről nem volt szó.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre

Kapcsolódó hang

VDSZSZ: bérmegállapodás után és előtt
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018