INFORÁDIÓ 
2020. július 16. csütörtök
Valter

twitter

kovács zoltán

kormányszóvivő

Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart az EU-tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozója előtt a Miniszterelnöki Kabinetirodán 2018. június 28-án.

Megerősítve: március 15-ével eltűnnek a kormányplakátok

Infostart

Erről Kovács Zoltán kormányszóvivő értekezett a Twitteren.

Az eredeti terveknek megfelelően március 15-én véget ér a kormány Európai Néppárt által is sokat bírált plakátkampánya - közölte a Twitteren Kovács Zoltán kormányszóvivő ("Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel!").

A kormányszóvivő angol nyelvű üzenetében leszögezi, a magyar kormány számára fontos a kritika, de "a magyar emberek döntése fontosabb a pártfegyelemnél". Mint hozzátette, a magyarok számos alkalommal kinyilvánították, hogy a kormány a keresztény kultúra védelmezésére szegődött, ezért a migrációt meg fogják állítani. A plakátkampányt védve leírta még, a magyar embereknek tudniuk kell a brüsszeli bürokraták migrációt támogató terveiről.

Ismert, az Európa Néppárt európai parlamenti csúcsjelöltje, Manfred Weber több alkalommal is kérte a magyar kormányt, hogy függessze fel a Brüsszelt támadó kampányt, illetve szolidaritást várt el Orbán Viktortól.

Felmerült az is, hogy a Fideszt több Európai Néppárt-tagszervezet is ki akarja zárni a pártcsaládból, de ezt például a német parlamenti alelnök ellenezte.

Weberen kívül a német keresztény nagypártok és maga Angela Merkel kancellár is élesen kritizálták a magyar kormányt a Brüsszel-ellenes plakátok miatt, szolidaritásáról biztosítva a plakátokon megjelenő Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnököt.

Kovács Zoltán kormányszóvivő hétfőn este 6 órakor élőben az InfoRádió Aréna című műsorának vendége lesz.

Nyitókép: Bruzák Noémi
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018