eur:
394.75
usd:
370.7
bux:
65114.77
2024. április 19. péntek Emma
Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart az EU-tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozója előtt a Miniszterelnöki Kabinetirodán 2018. június 28-án.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Megerősítve: március 15-ével eltűnnek a kormányplakátok

Erről Kovács Zoltán kormányszóvivő értekezett a Twitteren.

Az eredeti terveknek megfelelően március 15-én véget ér a kormány Európai Néppárt által is sokat bírált plakátkampánya - közölte a Twitteren Kovács Zoltán kormányszóvivő ("Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel!").

A kormányszóvivő angol nyelvű üzenetében leszögezi, a magyar kormány számára fontos a kritika, de "a magyar emberek döntése fontosabb a pártfegyelemnél". Mint hozzátette, a magyarok számos alkalommal kinyilvánították, hogy a kormány a keresztény kultúra védelmezésére szegődött, ezért a migrációt meg fogják állítani. A plakátkampányt védve leírta még, a magyar embereknek tudniuk kell a brüsszeli bürokraták migrációt támogató terveiről.

Ismert, az Európa Néppárt európai parlamenti csúcsjelöltje, Manfred Weber több alkalommal is kérte a magyar kormányt, hogy függessze fel a Brüsszelt támadó kampányt, illetve szolidaritást várt el Orbán Viktortól.

Felmerült az is, hogy a Fideszt több Európai Néppárt-tagszervezet is ki akarja zárni a pártcsaládból, de ezt például a német parlamenti alelnök ellenezte.

Weberen kívül a német keresztény nagypártok és maga Angela Merkel kancellár is élesen kritizálták a magyar kormányt a Brüsszel-ellenes plakátok miatt, szolidaritásáról biztosítva a plakátokon megjelenő Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnököt.

Kovács Zoltán kormányszóvivő hétfőn este 6 órakor élőben az InfoRádió Aréna című műsorának vendége lesz.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×