eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Ryanair légitársaság Nápolyból érkező, Boeing 737 típusú repülőgépe landol a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faludi Imre

Botrány Ferihegyen, felháborodtak az utasok

A Ryanair ismét poggyászok nélkül indított volna el egy járatot Budapestről a Kanári-szigeteken lévő Las Palmasba. Harminc utas úgy döntött, nem hajlandó bőröndjei nélkül utazni.

A hvg.hu értesülései szerint a Boeing 737-800-as gépeket használó Ryanair egy olyan gépet küldött Budapestre, amely nem tudta volna biztonsággal megtenni a Liszt Ferenc repülőtér és Las Palmas közti több mint öt órás utat: az üzemanyagtartály nem volt elég nagy ahhoz, hogy a biztonsági tartalékot is betöltsék a gépbe.

A gépnek a menetrend szerint 13:30-kor kellett volna elindulnia, de amikor közölték, hogy a csomagok nem mennek, több utas elállta a repülőgép útját. Végül a rendőrséget is ki kellett hívni, s a Boeing csak 16:18-kor indulhatott el. 30 ember úgy döntött, nem száll fel a gépre, így a járat 152 felnőtt, illetve hat karon ülő gyermekkel indult el a Kanári-szigetek felé.

A 444.hu szerint a pilóta bejelentette, hogy azoknak, akiknek a csomagja Budapesten marad, nem kell szerdáig várniuk rá, hanem már vasárnap, de legkésőbb hétfőn megkapják.

Múlt héten hasonló eset történt, a Ryanair akkor is Budapesten hagyta több utas poggyászát. A társaság arra hivatkozott, hogy nem működött a ferihegyi repülőtér csomagszállító szalagja.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×