eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Egy túlcsordult hulladékgyűjtő a Népligetben. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

A szelektív hulladék nagy része az égetőben végzi – lapszemle

A Népszava arról ír, hogy a lakáspolitika eredményeként 10-ből majdnem hét huszonéves a szüleinél lakik. 25 százalékkal csökkent az öngyilkosságok száma 2010 óta – írja a Magyar Idők. A Népszava szerint a közeljövőben több hazai szelektívhulladék-feldolgozó üzem is felhagyhat tevékenységével. A Magyar Idők arról ír, hogy kétszázmillió eurós kölcsönnel támogatja a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér bővítését és fejlesztését az Európai Beruházási Bank. A Portfolio a világ leggyorsabb internetét szolgáltató országok rangsorát közli.

A Népszava arról ír, hogy a lakáspolitika eredményeként 10-ből majdnem hét huszonéves a szüleinél lakik. Ez az Eurostat 2017-re vonatkozó felméréséből derült ki. A kutatás szerint a 20-24 évesek több mint 81 százaléka; és a 25-29 évesek 52 százaléka él szüleivel. A lap szerint ennek oka, hogy a fiataloknak nincs pénzük, mivel a CSOK csak a hitelképes, vagyis tehetős családoknak szól, a lakástakarék éppen megszűnt, az albérlet-piac drámaian szabályozatlan, a bérek pedig nevetségesek.

A Magyar Idők arról számol be, hogy 25 százalékkal csökkent az öngyilkosságok száma 2010 óta Magyarországon. Ezt Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára ismertette. Hangsúlyozta, hogy a csökkenés hátterében az egészségügyi rendszer fejlődése áll, másrészről a gazdaság élénkülésével a kilátástalanság is csökken. Az államtitkár szerint az elmúlt 50 év alatt eddig egyszer sem fordult elő ilyen mértékű javulás Magyarországon.

A Népszava értesülései szerint az állami források kiapadásával a közeljövőben több hazai szelektívhulladék-feldolgozó üzem is felhagyhat tevékenységével. Az ilyen anyagok szakszerű feldolgozása a termékdíjrendszer átalakítása miatt egyre inkább akadozik. Így a lakossági kukák tartalmának 70-75 százaléka továbbra is lerakókba kerül, vagyis a háztartásoktól akár még be is gyűjtött szelektív hulladék nagy eséllyel a többivel együtt az égetőben végzi.

A Magyar Idők arról ír, hogy kétszázmillió eurós kölcsönnel támogatja a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér bővítését és fejlesztését az Európai Beruházási Bank. A hitel segítségével a Budapest Airport folytathatja a terminálok és a kapcsolódó infrastruktúra bővítését, amelyek nyomán tovább bővül a reptér kapacitása. Emellett egy új árukezelő létesítményt és egy többszintes parkolóházat is építhetnek.

A Portfolio a világ leggyorsabb internetét szolgáltató országok rangsorát közli, a Speedtest Intelligence globális felmérése alapján. A leggyorsabb mobilnet Norvégiáé, a világ leggyorsabb vezetékes internete pedig Szingapúré. Bár más felmérések szerint Magyarország az egyik legjobb mobilnet-sebességgel rendelkezik a világon, ez a kutatás azt mutatja, hogy nem fértünk fel az első öt hely egyikére sem.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×