eur:
393.71
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Áder: az egyik legnagyobb probléma a népességrobbanás - a nap hírei

Közép-Európa felértékelődéséről beszélt a Magyar Állandó Értekezleten a kormányfő. Elkészültek az első tervek arra, hogyan lép be az állam a nyugdíjkötvény-piacra. Kinevezte az új Brexit ügyi és a munkaügyi minisztert a brit kormányfő. A nap legfontosabb hírei november 16-án.

Közép-Európa felértékelődéséről beszélt a Magyar Állandó Értekezleten a kormányfő. Orbán Viktor szerint a kereskedelem szempontjából a régió és Németország közötti forgalom meghatározóbb, mint a német-francia gazdasági tengely. Megismételte, hogy a következő években a Kárpát-medence is az európai gazdasági növekedés motorja lesz.

Már elkészültek az első tervek arra, hogyan lép be az állam a nyugdíjkötvény-piacra.A pénzügyminiszter az Echo TV-ben elmondta: olyan nyugdíj-előtakarékossági kötvényt szeretne majd kibocsátani az állam, amit kicsit kedvezőbb hozamokkal tudnak a takarékoskodók nyugdíjas korukban visszaváltani és annak járulékát élvezni.

A klímaváltozás veszélyeiről tartott előadást a Nyíregyházi Egyetemen az államfő. Áder János az egyik legnagyobb problémának a népességrobbanást, az emiatt erősödő urbanizációt, és a növekvő energiafelhasználást nevezte.

Jogszabály módosítást sürget az ombudsman, mert a rászoruló családok bejelentett állandó lakcím nélkül nem mindig jutnak hozzá ellátásokhoz. Székely László megállapította: közvetve az érintett gyermekek jogainak sérelméhez vezethet, hogy egyes családok nem kapják meg a jogszerűen megállapított pénzbeni ellátásokat.

Kiállt a családtámogatások indexálása mellett az osztrák családügyi minisztérium. A tárca állásfoglalása szerint többségében olyan országok bírálják a döntést, amelyek nem fizetnek családtámogatást az Ausztriában dolgozó állampolgáraik után, így kibújnak ez irányú kötelezettségük alól.

Továbbra is törvényesen működik a Bige Holding Kft. és zavartalan a termelés a szolnoki gyárban - közölte a tulajdonos Bige Holding, miután több napos hatósági ellenőrzés volt az üzemben. A gyárat valaki feljelentette környezetszennyezés miatt, a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz. A hatóságok 300 rendőr részvételével vonultak a helyszínre.

A következő öt évben 44 milliárd eurót fordít az elektromobilitás, az önjáró vezetési technológiák, a mobilitási szolgáltatások és a digitalizáció területére a Volkswagen csoport. A társaság tervei szerint 2020 végéig 15 tisztán elektromos meghajtású modellel áll elő.

Stephen Barclay korábbi egészségügyi államtitkár lett az új Brexit-ügyi miniszter. A 46 éves konzervatív párti politikus Dominic Raabot váltja a poszton, aki csütörtökön mondott le. Theresa May kormányfő kinevezte a munkaügyi tárca új vezetőjét is Amber Rudd volt belügyminiszter személyében.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×