eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Minek hirdetni, hogy Magyarország erősödik, ha az állítás igaz? - napirend előtt a parlamentben

"Minek hirdetni, hogy Magyarország erősödik, ha az állítás igaz?" - napirend előtt a parlamentben

A munka törvénykönyvének tervezett módosítása és a kormányzati kommunikáció is szóba került az Országgyűlés napirend előtti felszólalásai között.

A rendőrség és az országgyűlési őrség ünnepnapja, Szent György napja alkalmából tartott rövid megemlékezést követően Firtl Mátyás, a KDNP képviselője a közműszolgáltatások árszabályozásának nemzeti hatáskörből való kivonására készített európai bizottsági terv ellen emelt szót, állítva, hogy a lakosság támogatására is szükség van a rezsicsökkentés megvédéséhez.

Válaszában Aradszki András, a fejlesztési tárca államtitkára rámutatott, hogy a kormány támogatja az energiaunió céljait, ám a terv ezen elemét aggályosnak, a magyar szuverenitást sértőnek tartja.

A szocialista Varga László emlékeztetve képviselőtársait pártja zuglói győzelmére a hétvégi időközi választáson, kormányváltást sürgetett a magyar munkavállalók érdekében, akiket - mint mondta -

a munkaerőhiány miatt a kormány túldolgoztatna.

Tállai András a gazdasági tárca államtitkára válaszában a Fidesz szintén hétvégi józsefvárosi győzelmére hívta fel képviselőtársai figyelmét, majd a szocialista kormányok korábbi teljesítményét kritizálta és hangsúlyozta, hogy

a munka törvénykönyvének tervezett módosítása csupán rugalmasabbá teheti a munkaidő-elszámolást.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke az uniós források odaítélésének módját kritizálta,

a támogatások ellopásának nevezve a pályázati rendszert.

A képviselő szerint ma a kormány által alkalmazott politikai eszközök közül az egyik legfontosabb az agitációs propaganda, amely hazugságokat terjeszt. Minek hirdetni, hogy “Magyarország erősödik”, ha az állítás igaz, ha pedig nem, akkor mindez ellopott pénz - tette hozzá a politikus.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára nem gondolta, hogy egy hirdetés önmagában fölösleges, majd úgy vélte, hogy

az igazi propaganda az, amit az ellenzéki pártok folytatnak,

mert Brüsszelben mindent megszavaznak, ami a betelepítési programot segíti, Magyarországon pedig félrevezetik a választókat.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik képviselője arra hívta fel a Ház figyelmét, hogy a minimálbér 15 százalékos emelésével euróban számolva

Magyarország még mindig a sereghajtók között van bérszínvonalát tekintve,

majd a képviselő maga is a munka törvénykönyvének tervezett módosítását kritizálta.

Tállai András abból, hogy a Jobbik és az MSZP is kritizálta a tervezetet, azt a következtetést vonta le, hogy a két párt ismét közeledik egymáshoz, eztán pedig úgy látta, hogy a gazdasági környezet teszi lehetővé a béremeléseket, és

bár van még mit tenni, komoly eredményeket ért el a kormány.

Németh Szilárd, a Fidesz képviselője úgy vélte, hogy egyre nagyobb a nyomás a magyar kormányon bevándorlási politikája miatt, miközben a bevándorlást pártoló Soros György üzletember, az Európai Bizottságnál lobbizik.

Dömötör Csaba válaszában rámutatott, hogy az Európai Bizottság a határok megerősített védelme helyett azon gondolkodik, hogy miként oszthatná szét a tagállamok között a migránsokat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×