eur:
389.15
usd:
363.69
bux:
68242.11
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Korrupciós információkat akart vásárolni a békéscsabai városi cégvezető

Azonnali hatállyal visszahívta tisztségéből Borbíró Zoltánt, a Békéscsabai Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági elnökét a városi közgyűlés, mert a cégvezető a város vezetőiről szóló korrupciós információkat akart vásárolni - írta pénteki számában a Békés Megyei Hírlap.

A közgyűlésen ugyanis Tóth Károly, a szocialista párt önkormányzati és országgyűlési képviselője egy olyan, Borbíró által írt levelet mutatott be, mely szerint a cégvezető magánvagyonából 10 millió forintot szán arra, hogy egy alapítványon keresztül a város vezetőit érintő korrupciós ügyekről szóló információkat vásároljon.

A levelében Borbíró Zoltán úgy fogalmaz, hogy a demokratikus működésbe vetett bizalom helyreállítására, a választott tisztségviselők törvénysértéseinek feltárására venné az információkat.

Vantara Gyula, a város fideszes polgármestere ugyan olvasta a levelet, ám nem tartotta szükségesnek, hogy arra reagáljon. Annyit azonban elmondott, hogy a hivatal jó működésével lehet a legeredményesebben tenni az ilyen felvetések ellen. A polgármester ugyanakkor nem tartja etikusnak, hogy adatgyűjtés ilyen módszerekkel folyjon.

Az újság megszólaltatta Borbíró Zoltánt is, aki furcsállotta, hogy meg sem hallgatta őt a közgyűlés. Közölte, hogy a levelet Hanó Miklós, gazdasági ügyekért felelős alpolgármesternek és Ferenczi Attila fideszes képviselőnek írta. Szerinte ugyanis Hanó és a közgyűlésben többséggel rendelkező Fidesz-frakció többször felvetette, hogy tisztátlan dolgok mennek a vagyonkezelőnél, azt azonban nem nevezték meg, hogy mire gondolnak. Az alaptalan állítások tisztázására, illetve a törvénytelenségek felderítésére tettem meg ajánlatomat - mondta a lapnak.

A menesztett elnök azt elismerte, hogy voltak nézeteltérései a Fidesz-frakcióval, ezek - mint mondta - abból adódtak, hogy nem volt hajlandó a frakciónak csukott szemmel engedelmeskedni. Hozzátette: úgy gondolja, hogy a számok őt igazolják, hiszen amióta 2006-ban a társaság élére került, megduplázódott a vagyonkezelő vagyonfőösszege, mára meghaladja az egymilliárd forintot.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×