Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Märcz Tamás: kicsit izgatottak a "versenylovak"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hétfő este nyolc óra tíz perckor a magyar férfi vízilabda-válogatott is megkezdi szereplését a budapesti világbajnokságon. Az ellenfél Ausztrália lesz. Märcz Tamás szövetségi kapitány az InfoRádióban azt mondta, egyedülálló élmény lesz a játékosoknak a Margitszigeten játszani.

Mindenki különleges lehetőségként fogja fel ezt a budapesti világbajnokságot – jelentette ki a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

„Látok egy kis izgatottságot pár játékoson, olyat is, aki már nagyon játszani szeretne, olyat azonban nem, akit ez visszavetne.

Versenylovaknak érzem őket, amiket a rajt előtt bezártak a kalitkába, ahonnan startolnak.

A sípszó elhangzásakor biztos lesz egy kis izgalom, ezért az elején hibák is elképzelhetőek.”

Märcz Tamás hozzátette, a fiatal versenyzők is elég rutinosak, hogy megbirkózzanak a helyzettel, azonban nyolcezer néző előtt még senki nem játszott a Margitszigeten.

„A BL Final Six-en ugyan sokan voltak, de nem volt ilyen katlan jellege az uszodának.

Ilyen élménye egyik játékosnak sem volt, és talán nem is lesz a közeljövőben.”

A válogatott edzése a Hajós Alfréd Sportuszodában
A válogatott edzése a Hajós Alfréd Sportuszodában

Az ausztrálok elleni meccsről szólva a szövetségi kapitány elmondta, nem feltétlenül csak úgy lehet nyerni, ha „kikapcsolják” a csapat két, Magyarországon játszó meghatározó játékosát, sokféle forgatókönyvet el tud képzelni.

„Azt szeretném, hogy a saját játékunkra tudjunk koncentrálni és kiadjuk magunkból, amit tudunk, akkor nem lesz gond és győzelemmel mutatkozhatunk be.”