eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Wayne Rooney remeklésével fordítva jutott minimális előnyhöz a Manchester

A Milan az első félidőben csodát tett az Old Traffordon, ám a második félidőben nem bírta ki a Manchester United nyomását. Wayne Rooney előbb kiegyenlített, majd a 91. percben a győztes találatot is belőtte. A Manchester United 3-2-re nyert a Bajnokok Ligája első elődöntőjének első mérkőzésén.

A Manchester United az 5. percben már vezetett, s akkor a Milan hívei még sajnálták, hogy az első számú kapus, Dida mégis felépült a találkozóra. Bizonytalanul lépett ki a jobbról beívelt szögletre, nem érte el a labdát. Cristiano Ronaldo feje után a válláról a kapu felé pattant a labda, amelyet aztán, hiába próbált visszavetődni, már csak beljebb segített.

Akkor a Man United híveinek többsége az AS Roma elleni gálára gondolt - talán nem is teljesen alaptalanul. A Vörös Ördögök lendületesen, sokat futva játszottak, az olaszok szerencséjére azonban Dida magához tért. Előbb Carrick, majd Cristiano Ronaldo lövését védte.

Az első negyedóra végeztével egyébként is magabiztosabbá vált csapata. A Milan nem esett a Roma hibájába. Április közepén, az 1-7 után Spalletti, a Farkasok edzője azt mondta, játékosai hibáztak, mert a bekapott gól után kitámadtak, s nekirohantak a Manchesternek, gyorsan egyenlíteni akarva.

A Milan ehelyett okosan lassította a játékot, játékosai rengeteget futottak, mindig akadt szabad ember, aki kérte a labdát. Ráadásul a 22. percben Seedorf passza után Kaka belépett a hazaiak tizenhatosán belülre, megtolta a labdát Heinze mellett, s a lehető legjobb ütemben ellőtte azt a talán túlságosan is a jobb kapufához helyezkedő Van der Sar mellett.

A gól után az angolok megpróbáltak erősíteni, de nem bírtak az olasz védelemmel. Sőt, a 37. percben Dida szinte a pálya háromnegyedén átívelt egy szabadrúgásból, Kaka három manchesteri védő mellett megszelídítette a labdát, majd, miközben Evra feldöntötte a már vert helyzetben lévő Heinzét, 14 méterről, középről újra az angol kapu bal oldalába helyezett. Ez volt a brazil szupersztár kilencedik gólja a mostani BL-sorozatban!

A második félidőre a manchesteriek újabb energiákat tudtak mozgósítani. A Milanban a 39 éves Paolo Maldini nem tudott már kijönni a második félidőre, s hamarosan le kellett cserélni Gennaro Gattusót is. Nagy árat fizetett ezért az olasz csapat: Ancelotti, amikor nagyon kellett volna, csak Gourcuff beállításával tudta frissíteni legénységét.

A második játékrész első helyzete Carrick előtt adódott, majd Kaka kísérletezett kétszer a manchesteri tizenhatoson belülről - egyik sem volt akkora helyzet, mint amelyekből a góljait lőtte.

Az idő előrehaladtával egyre fogyott a Milan ereje, egyre kevésbé tudták játékosai megtartani a labdát. Az 59. percben Scholes beemelte a labdát a túlságosan kilépő olasz védők mögé, Wayne Rooney Didát megelőzve a kapuba lőtt - kiegyenlített a Manchester.

A folytatásban az angolok minden korábbinál többet birtokolták a labdát, az olaszok hősiesen védekeztek. Feltűnő volt, hogy nem vágják el a labdákat, megpróbálják megjátszani a védők által megszerzett labdát. Fletcher lövését Dida óriási bravúrral hárította.

A 90. perc lejártával ellenben túlságosan kinyílt az olaszok bal oldali védelme - a meccs folyamán talán először tudott egy olyan akciót végigvinni a Manchester, amilyenekkel a negyeddöntő-visszavágó első félidejében kivégezte az AS Romát.

Giggs labdáját Wayne Rooney - Nesta mellől, kihasználva Dida rossz helyezkedését - 16 méterről az olasz kapu bal alsó sarkába vágta. A Manchester United 3-2-re megnyerte a találkozót, előnnyel utazhat a jövő szerdai, milánói visszavágóra. Ám a mostani sorozatban Sir Alex csapata ötből csak kétszer ért el olyan eredményt idegenben, amely elég lenne most neki a döntőbe jutáshoz...

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×