eur:
392.3
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

A NOB-elnökének különdíját kapta Egerszegi Krisztina

Az ötszörös egyéni olimpiai bajnok úszó, Egerszegi Krisztina Lausanne-ban átvette Jacques Rogge-tól, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökétől az elnöki különdíjat.

Jacques Rogge köszöntőjében hangsúlyozta, hogy Egerszegi Krisztina a világ legjobb sportolóinak egyike volt, három egymást követő olimpián győzött, és tisztán, igazi sportemberhez méltóan készült, versenyzett, így méltó példaképe lehet a fiataloknak.

"Óriási megtiszteltetés, hogy az elnöktől személyesen vehettem át ezt a kitüntetést a Nemzetközi Olimpiai Bizottság székhelyén. Ez a nap örökké emlékezetes marad számomra" - mondta Egerszegi Krisztina a kitüntetés átvétele után.

Az elnöki különdíj (President’s Trophy) a legmagasabb NOB-kitüntetés, amely a visszavonult olimpiai bajnokok számára adható.

Jacques Rogge az eredeti tervek szerint már október elsején, a Magyar Olimpiai Bizottság 110 éves évfordulójára rendezett ünnepi közgyűlésen adta volna át a díjat, de az eseményen Egerszegi Krisztina nem vett részt, mert késve kapta kézhez a meghívót. Kárpáti György, Kulcsár Győző és Fábiánné Rozsnyói Katalin már akkor átvehette az elismerést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×