eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Megnyílt a világ legnagyobb légikiállítása

Megnyílt a párizsi Le Bourget repülőterén a világ legnagyobb légikiállítása. Az egyhetes légi show-t a világ repülőgépipara fellendülésének idején rendezik.

Az elmúlt két évben az ágazat komoly gondokkal küszködött, a cégek deficitesek voltak, az idén azonban 5 milliárd dolláros profitot realizálhatnak, az üzemanyag árak növekedése ellenére is - jelentette be a Nemzetközi Légifuvarozási Szövetség.

A show legfontosabb témája az idén is az: melyik nagy gyártó, a Boeing vagy az Airbus jut több megrendeléshez.

Az amerikai Boeing bejelentése szerint a cég hat 777-es szállítógépre kapott megrendelést listaáron 1,4 milliárd dollár értékben.

Az Airbus viszont az Emirates légitársaságtól kapott nyolc A380-as repülőre megrendelést mintegy 2 és fél milliárd dollár értékben.

Hanganyag: Albert Dénes

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×