eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Elemző: nem rengetné meg a büdzsét a vizitdíj eltörlése

Nem rengetné meg a költségvetést az a 36 milliárd forint, amit a pénzügyminiszter kalkulál, mint esetleges kieső bevételt a népszavazási kérdések kapcsán - mondta a Raiffeisen elemzője, arra reagálva, hogy a pénzügyminiszter szerint a kieső bevételeket ellentételezni kell.

A Fidesz a többi mellett azt a kérdést bocsátaná népszavazásra, hogy megmaradjon-e a vizitdíj.

Veres János pénzügyminiszter Gyöngyösön, egy mezőgazdasági fórumon arról beszélt: elképzelhetetlen, hogy Magyarország ne teljesítse a konvergenciaprogramban szereplő, 2009-re kitűzött 3 százalékos hiánycélt.

Török Zoltán, a Raiffeisen elemzője ezzel kapcsolatban az InfoRádióban azt mondta: egyelőre nem lehet látni, hogy ez mitől teljesülne. A konvergeniaprogram részletei ugyanis csak rövid távon kidolgozottak.

Mint mondta, idén a tervezett ütemben kezdett csökkenni a költségvetési hiány, nagyjából 6 százalék körüli értékre, amely jövőre várhatóan tovább mérséklődik.

De hogy 2009-től mi fogja még tovább csökkenteni a deficitet, azt az elemző egyelőre nem tudta megmondani.

Török Zoltán elmondta: az állam éves bevétele 11.500 milliárd forint. Ehhez képest a 36 milliárd forint nem rengetné meg a büdzsét. Azzal azonban egyetértett, hogy jelenleg szigorú költségvetési politikára van szükség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×