eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Jótanácsok: mire vigyázzunk a hőségben?

Az időjárás-előrejelzés szerint az elkövetkezendő napokban a napi csúcshőmérséklet meghaladhatja a 35 fokot. Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hangsúlyozta: ilyenkor különösen oda kell figyelni a szabályok betartására, akár tűzgyújtásról, fürdőzésről, vagy utazásról van szó.

A hőségben az autósok figyeljenek rá, hogy miután leparkoltak, ne hagyjanak a járműben gyermeket vagy háziállatot, mert ez végzetes is lehet - mondta az InfoRádiónak Dobson Tibor.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hozzátette: ne hagyjunk a parkoló autóban a szélvédő előtt hajtógázzal működő spray-t vagy gázöngyújtót, hiszen tűzveszélyes.

Az utazáshoz tanácsos a kora reggeli és esti órákat választani, hiszen ilyenkor enyhül a hőmérséklet - emelte ki Dobson Tibor.

Figyelni kell arra, hogy a tábortüzet megfelelően oltsuk el, mert a száraz aljnövényzetben a tűz gyorsan elterjedhet - fejtette ki.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője közölte, hogy a kijelölt fürdőzési helyeket és strandokat érdemes felkeresni, mert ezeken a helyeken van mentőszolgálat és biztonsági személyzet. Aki mégis a szabad vízben kíván fürdeni, kerülje a hidak, kikötők és hajózási útvonalak környékét - tette hozzá.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×