eur:
392.91
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

A papagáj, amelyik ajándékot rendelt az Amazonon - videóval

Sikerrel adott le rendelést az Amazon hangvezérelt asszisztensén keresztül egy londoni papagáj a tulajdonosa hangjának utánozásával.

Buddy, az ötéves, Gabonból származó papagáj egy 10 font (3500 forint) értékű ajándékdoboz-készletet rendelt meg az internetes kereskedőóriás Alexa nevű hangvezérelt rendszerén - adta hírül szerdán a The Sun című brit bulvárlap.

A rejtélyes rendeléssel meglepte tulajdonosát, Corienne Pretoriust, aki nyomozni kezdett. Miután kizárta, hogy férje vagy fia rendelte meg a dobozokat, rájött arra, hogy

csak Buddy lehetett "az elkövető", aki hallotta őt, amint Alexával "beszélget."

"Amikor rájöttem, nem akartam elhinni, hogy Buddy rendelést adott le" - mondta a brit lapnak a London délkeleti részén élő 39 éves dél-afrikai nő.

Az Amazon hangvezérelt asszisztense az Echo nevű eszközön jelent meg 2014-ban. A vezérlőközpont válaszol a neki feltett kérdésekre. A brit lap cikkéhez mellékelt felvétel bemutatja, amint a szürke papagáj "Alexa" nevét rikoltja és a kalitkája mellett álló eszköz tetején kék fény gyullad fel és fut végig, jelezve, hogy Alexa veszi a rendelést.

Corienne Pretorius elmondta, hogy négy hónapja van náluk az eszköz, amit nem használnak másra, csak zenehallgatásra vagy az elvégzendő feladatok összeállítására, de soha nem rendeltek semmit a segítségével a kereskedőháztól.

"Amikor vasárnap hazajöttem, hallottam, hogy Buddy beszél, de nem értettem igazán, mit mond. Majd hallottam, amint Alexa azt mondja, "elnézést, de nem értettem igazán". Majd Buddy megismételte, hogy "Alexa" és még valamit mondott. A gépi hang erre megkérdezte, mit akar rendelni. Csak akkor jött rá, mi is történt, amikor megkapta megrendelésének megerősítését.

Más papagájoknak is volt "afférja" Alexával:

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×