Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A papagáj, amelyik ajándékot rendelt az Amazonon - videóval

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Sikerrel adott le rendelést az Amazon hangvezérelt asszisztensén keresztül egy londoni papagáj a tulajdonosa hangjának utánozásával.

Buddy, az ötéves, Gabonból származó papagáj egy 10 font (3500 forint) értékű ajándékdoboz-készletet rendelt meg az internetes kereskedőóriás Alexa nevű hangvezérelt rendszerén - adta hírül szerdán a The Sun című brit bulvárlap.

A rejtélyes rendeléssel meglepte tulajdonosát, Corienne Pretoriust, aki nyomozni kezdett. Miután kizárta, hogy férje vagy fia rendelte meg a dobozokat, rájött arra, hogy

csak Buddy lehetett "az elkövető", aki hallotta őt, amint Alexával "beszélget."

"Amikor rájöttem, nem akartam elhinni, hogy Buddy rendelést adott le" - mondta a brit lapnak a London délkeleti részén élő 39 éves dél-afrikai nő.

Az Amazon hangvezérelt asszisztense az Echo nevű eszközön jelent meg 2014-ban. A vezérlőközpont válaszol a neki feltett kérdésekre. A brit lap cikkéhez mellékelt felvétel bemutatja, amint a szürke papagáj "Alexa" nevét rikoltja és a kalitkája mellett álló eszköz tetején kék fény gyullad fel és fut végig, jelezve, hogy Alexa veszi a rendelést.

Corienne Pretorius elmondta, hogy négy hónapja van náluk az eszköz, amit nem használnak másra, csak zenehallgatásra vagy az elvégzendő feladatok összeállítására, de soha nem rendeltek semmit a segítségével a kereskedőháztól.

"Amikor vasárnap hazajöttem, hallottam, hogy Buddy beszél, de nem értettem igazán, mit mond. Majd hallottam, amint Alexa azt mondja, "elnézést, de nem értettem igazán". Majd Buddy megismételte, hogy "Alexa" és még valamit mondott. A gépi hang erre megkérdezte, mit akar rendelni. Csak akkor jött rá, mi is történt, amikor megkapta megrendelésének megerősítését.

Más papagájoknak is volt "afférja" Alexával: