eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter előadást tart a Kihívások és értékek - Az Európa Projekt-kutatás eredményei 2022-ben című konferencián a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány szervezésében a Várkert Bazárban 2023. január 31-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Indulhatnak az uniós pénzek - Navracsics Tibor időpontot jelentett be

Összeférhetetlenségi javaslatcsomagot küldött Brüsszelbe a kormány, erről április-májusban dönthetnek is.

Interjút adott a Hír TV-nek Navracsics Tibor uniós források felhasználásáért felelős miniszter, amelyben azt közölte, nyáron érkezhetnek az uniós támogatások, ennek feltételéül pedig a kormány elküldte hivatalos ajánlatát arról, hogy államtitkári szinttől felfelé összeférhetetlenné nyilvánítanák a kuratóriumi tagságot.

A Brüsszelbe küldött csomagban az is szerepel, hogy 6+6 éves kuratóriumi mandátumban korlátozná a kormány a kuratóriumi tagságot az Európai Bizottság kívánságára.

Az ügyben a tárcavezető szerint április-májusban döntés születhet,

nyáron pedig jöhet a pénz az Erasmus+ és a Horizont kutatás programhoz.

Az Európai Tanács decemberben közölte, hogy a politikusokkal feltöltött vagyonkezelő alapítványokkal az EU nem köthet szerződést összeférhetetlenség miatt, vagyis az alapítványi fenntartású egyetemek nem részesülhetnek az uniós támogatásokban. Erre a kormány felkérte az érintett vezetőket a távozásra.

Arra a napokban - mint a HVG.hu összeállítása rámutat - Navracsics Tibor sem tudott választ adni, hogy polgármesterek, parlamenti képviselők maradhatnak-e a vagyonkezelő alapítványoknál, de a mostani interjúból az következik, a helyettes államtitkároknak, a parlamenti képviselőknek és polgármestereknek nem kell lemondaniuk kuratóriumi tisztségükről a brüsszeli pénzért.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×