eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Ezt lépi a kormány a veronai buszbaleset után

Társadalmi egyeztetésen van a veronai busztragédiával kapcsolatos törvénymódosítás-tervezet.

A tárcaközi munkacsoport megállapításai értelmében a kormány megalkotja a külföldi utazások kapcsán szükséges törvényi szabályokat, így a törvény kiegészül például a külföldi iskolai kirándulás fogalmával, és rendelkezik a külföldi kirándulások alatt történt balesetek esetén a felelősség viselésének kérdéséről - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A javaslat szerint a köznevelési intézmények az ilyen balesetek esetén

a kártérítés általános feltételei szerint viselik a felelősséget,

ezért maximális körültekintéssel kell eljárniuk a megbízott utaztató cég felkérése során.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz. A szerencsétlenség következtében tizenheten meghaltak. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×