eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A választási bizottságnál tiltakozik a Fidesz

A Fidesz az Országos Választási Bizottsághoz fordul, mert alkotmánysértőnek tartja a kormány közpénzből folytatott népszavazási kampányát - közölte a Fidesz frakcióigazgatója.

Répássy Róbert elmondta: a kormány sorozatosan megsérti a referendum alkotmányos alapelveit, mivel beavatkozik a népszavazási kampányba.

A legnagyobb ellenzéki párt frakcióigazgatója az InfoRádiónak azt mondta: a kormány kétmilliárd forint értékben propaganda anyagokat készíttet, amelyek egy része a március 9-i referendum kérdéseivel foglalkozik.

A politikus hozzátette: az Országos Választási Bizottságnak hétfőn juttatják el a beadványt, amelyben konkrét esetekkel támasztják alá álláspontjukat.

A legnagyobb ellenzéki párt alkotmánysértőnek tartja, hogy a visszajelzések szerint sok helyen a kormány Új Magyarország kiadványát a hivatalos népszavazási értesítővel együtt, esetenként egymásba csúsztatva kézbesíti a Magyar Posta.

Kormány: Kínos felvetés

A Kormányszóvivői Iroda közleménye szerint kínos, ha jogvégzett képviselő olyan állásfoglalást kér az Országos Választási Bizottságtól, amelyet az már 2002-ben meghozott.

Daróczi Dávid emlékeztetett: akkor - éppen az Orbán-kormány tevékenysége, a Széchenyi-terv és a Bozsik-program országgyűlési választások előtti kampánya kapcsán - állapította meg a testület, hogy az állami szervek feladatai, köztük a tájékoztatási kötelezettség ellátása, nem minősíthetők kampánycselekménynek.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×