eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A ritkaság: itt nem épül pláza

Nem támogatta a fővárosi önkormányzat városfejlesztési és városképvédelmi bizottsága, hogy a földalatti Mexikói úti végállomásánál egy plázát építsenek. Ughy Attila, a testület elnöke elmondta, hogy a tervet nem tartják elég kiérleltnek, és a közelben lakók is tiltakoznak ellene.

Hatalmas viták övezték

a legutoljára átadott budapesti bevásárlóközpontot. Az Aréna Plaza kapcsán sokan azt kifogásolták, hogy a város egy, már eleve zsúfolt pontjára épült, odavonzva a látogatókat, úgy, hogy a tömegközlekedés fejlesztéséhez a beruházó nem járult hozzá.

A tömegtől és a zsúfoltságtól félnek azok is, akik a Kőbánya-Kispest metróvégállomás közelében laknak, hiszen hamarosan oda is egy bevásárlóközpont épül.

A lakók mindenhol azt szeretnék, ha csak az ott élőket kiszolgáló üzletek nyílnának, és nem olyanok, amelyek tömegeket vonzanak.

Ebből a megfontolásból döntött úgy a fővárosi közgyűlés városfejlesztési bizottsága, hogy nem támogatja egy újabb bevásárlóközpont építését a földalatti Mexikói úti végállomásánál - mondta az InfoRádióban a bizottság elnöke.

A beruházás ellen az ott élők, és a kerületi önkormányzat is tiltakozott. A zuglói kertvárosban élők nem akarják, hogy a városrész kapujánál egy 30 méter magas épületet húzzanak fel - közölte Ughy Attila.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×