Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Aknamezőre vezethet a biztosítóváltás

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az idei kötelező biztosítási kampány üzenete egyszerű: váltsanak minél többen - jelentette ki a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke. A szervezet szerint legalább 200 ezerrel többen váltanak biztosítót, mint tavaly.

Mintegy 650-700 ezerre becsülik azoknak az autósoknak a számát, akik idén kötelező biztosítást váltanak, szemben a tavalyi félmillióval.

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke azt mondta: nem véletlen az egyre nagyobb mértékű biztosítóváltás, mivel a marketingkampány az árakra, azok csökkenésére helyzete a hangsúlyt.

A szervezet gépjármű szekciójának vezetője szerint bár évről-évre csökken a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás díja, még mindig megéri a biztosítóknak.

Résen kell lenni

Cselovszki Zoltán ugyanakkor hangsúlyozta: a biztosítás megkötésénél érdemes az áron kívül megnézni azt is, hogy megfelelő szolgáltatást nyújt-e az adott cég, akár az igazolások kiadásakor, akár káresemény rendezésekor.

Új jelenség a piacon, hogy jóval kisebb díjakat kínál eddig balesetmentesen közlekedőknek egy biztosító, de a tarifa évközben akár a duplájára is nőhet, ha éppen abban az évben okoz akár csak kisebb kárt gépkocsijával az ügyfél. Ez az alkuszok szerint kockázatos.

Szintén nem árt tudni, hogy a biztosító egyesületeknél van kötelező tagdíj.

Papp Lajos szerint azonban a legtöbb probléma akkor van, ha koccan vagy balesetet szenved az ügyfél, mert ilyenkor akár az is kiderülhet, hogy alig akad szerviz, amelyik hajlandó együttműködésre az adott biztosítóval.

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítási szerződések felbontásának, illetve újrakötésének határideje a hó végén jár le. Felmérések szerint az interneten fellelhető kalkulátorokat több százezren használták, és szakértők azt várják, hogy még az utolsó héten is több tízezren váltanak biztosítót.

Hanganyag: Panulin Ildikó