eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Képriport: szabadon engedték az erőszakkal gyanúsított rendőröket

Nem hosszabbították meg az előzetes letartóztatását azoknak a rendőröknek, akik állítólag megerőszakoltak egy fiatal nőt Budapesten.

A kényszerintézkedést, azaz a rendőrök előzetes letartóztatásba vételét a "bizonyítási cselekmény lefolytatásának érdekében" rendelték el, vagyis azért, nehogy a szabadlábon lévő gyanúsítottak befolyásolják a tanúkat, vagy más módon nehezítsék a nyomozást - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Morvai Attila hozzátette: ez az ok hétfőre megszűnt emiatt haladéktalanul intézkedni kellett a kényszerintézkedés megszüntetéséről.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője közölte: a döntésnél a bizonyítékokat és a szakértői véleményeket is újraértékelték.

Nem biztos benne?

A Múzeum körúti erőszakolás egyik vádlottjának ügyvédje azt mondta, a sértett a szembesítéskor nem állította egyértelműen, hogy a korábban erőszakoskodóként felismert rendőr követte el az erőszakot, "mert háttal volt neki".


Szabadon engedték az erőszakkal gyanúsított rendőröket (Fotó: Mihádák Zoltán) (képgaléria)

Soltészné Nagy Katalin közölte: a sértett ugyanakkor azonosította a férfit, mint aki ott volt az igazoltatásnál.

Az öt gyanúsítottat május 19-én, az ügyészség indítványára helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság.

A védők fellebbeztek, de a Fővárosi Bíróság elutasította a kérelmet, így a 30 napos határidő letelte, június 19-e előtt csak az ügyészség döntésével szabadulhattak.

A sértett E. Zsanett azért tett feljelentést, mert állítása szerint május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitték, ahol ketten nemi erőszakot követtek el vele szemben a három másik rendőr jelenlétében.

A Fővárosi Főügyészség május 17-én jelentette be, hogy az ügyben öt rendőrt gyanúsított meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség: két rendőrt erőszakos közösülés bűntettével és vesztegetéssel, három rendőrt pedig bűnsegédként elkövetett erőszakos közösülés bűntettével.

Tuza Péter, E. Zsanett ügyvédje közölte: az, hogy a rendőröket elengedték, még nem jelenti azt, hogy az ügynek is vége van, a nyomozás folyik tovább, "a megalapozott gyanú ugyanaz maradt".

Hozzátette: jogászként korrekt eljárásnak tartja azt, hogy a gyanúsítottakat szabadlábra helyezték, mert a kényszerintézkedés elrendelésének feltétele, jelen esetben a bizonyítás meghiúsítása már nem áll fenn.

"Az előzetes letartóztatás nem előzetes büntetés" - jegyezte meg.

A hétfői szembesítéseken történtekről szólva elmondta: védence végig következetes volt.

Tuza Péter azt furcsának nevezte, hogy három gyanúsított nem volt hajlandó válaszolni a kérdéseire.

Megerősítette azt is, hogy ügyfele valóban két gyanúsítottat ismert fel, de megjegyezte, korábban sem volt szó arról, hogy ez a szám magasabb lett volna.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×