eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Feketemunkásokat alkalmaztak a 4-es metró építésén

Több alvállalkozó illegálisan foglalkoztatott munkásokat a 4-es metró Kálvin téri állomásának építkezésén - derült ki a napokban lefolytatott munkaügyi ellenőrzésen. Rétvári Bence fővárosi kereszténydemokrata képviselő az InfoRádióban elmondta: frakciója arra kéri a város vezetését, hogy bontassák fel a szerződéseket a lebukott vállalkozásokkal.

A fővárosi KDNP frakció szóvivője szerint bejelentés nélküli feketemunkásokat alkalmaztak a 4-es metró Kálvin téri építésénél.

Rétvári Bence az InfoRádióban idézte az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőségtől kapott levelet, amelyben az áll: egy június 6-ai helyszíni ellenőrzésen négy munkáltató szabálytalanul, munkaszerződés és bejelentés nélkül foglalkoztatott embereket.

A levelet író Gerőfi László igazgató utalt a jogszabályra, amely szerint ilyen esetekben a munkáltatóval szemben indítanak eljárást.

Rétvári Bence ugyanakkor megjegyezte: az ügyben megkereste a 4-es metró igazgatóságát, ám ott azt a tájékoztatást kapta, hogy nem indult eljárás.

A kereszténydemokrata politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy egy 500 milliárd forintos fővárosi beruházásnál nem jelentik be a munkavállalókat.

Rétvári Bence szerint a fővárosnak azonnali hatállyal utasítani kell a metróigazgatóságot, hogy bontson fel minden olyan szerződést, amit feketemunkásokat alkalmazókkal kötöttek, és ki kell zárnia őket a fővárosi beruházásokból.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×