eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Fidesz: a szegények kiszorulnak az ellátásból

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a törvényi előírások ellenére a több-biztosítós modell bevezetése esetén a szegények kiszorulnak az egészségügyi ellátórendszerből. Kökény Mihály szocialista politikus közölte: a kormány olyan biztosítási reformot vezet majd be, amely a betegek megnyugtató ellátását szolgálja.

Navracsics Tibor elmondta: a kormány érvelése szerint törvényi úton kívánják garantálni, hogy a rászorulókkal is szerződést kössenek a magánbiztosítók.

Hozzátette: a magánbiztosítók azokat keresik, akikkel minél kevesebb ráfordítással, minél több hasznot tudnak elérni, és ez nyilván nem a nyugdíjasokat, a betegeket vagy a fogyatékosokat jelenti.

Szerinte ezért a rendszer pontosan azokat fogja sújtani, akik egyébként is segítségére szorulnak, velük sokkal rosszabb feltételek mellett lesz csak hajlandó biztosítást kötni a magánbiztosító.

Navracsics Tibor emlékeztetett: amíg az Országos Egészségbiztosítási Pénztár teljes költségvetésének 1,5 százalékát fordítja saját fenntartására, addig a magánbiztosítóknál ez az arány 25-30 százalék is lehet.

Kökény: megnyugtató ellátás


Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke azt mondta, csodálkozik azon, hogy olyan dolgokat lát a Fidesz, amiről még az egyeztetések sem kezdődtek meg.

A Fidesz az egészet úgy kezeli, mintha a kormány már döntött volna, holott csak szakértői anyagok vannak, a politikai egyeztetések csak májusban kezdődnek - közölte.

A szocialista politikus megfogalmazása szerint a biztosítási rendszer átalakításában a választóvonal az ellátás javításában elkötelezett kormánypártok és az igazságtalanságokat konzerváló radikális ellenzék között húzódik.

Kökény Mihály elmondta: a kormány csak olyan biztosítási reformot fog bevezetni, amely a betegek biztonságos ellátását szolgálja, megőrzi a szolidaritást, a nemzeti kockázatközösséget és nem rontja az esélyegyenlőséget.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×