eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Eltűnt egy horgász, mikor beszakadt a bányató

Beszakadt egy bányató vasárnap a Veszprém megyei Nagytárkánypuszta közelében. Egy horgászt, akit délelőtt még több szemtanú látott a tó partján, azóta is keresnek a hatóságok.

Vasárnap egy óra körül érkezett bejelentés a tapolcai rendőrkapitányságra arról, hogy az egyik Darvastó közelében fekvő bányatónál nagy robajt hallottak, és a víz ömleni kezdett - mondta az InfoRádióban a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Futtató Norbert hozzátette: kiérkező illetékesek pedig megállapították, hogy a tó alja beszakadt, és több ezer köbméter víz folyt el az így keletkezett tölcséren.

Gyanítható, hogy egy férfi, aki éppen ott horgászott, eltűnt ebben a tölcsérben. A horgászt mintegy hatvan ember kereste kedd délutánig a környéken, búvárok azonban nem merültek le a tó vizébe, mert a bányakapitányság szerint a helyszín életveszélyes - közölte a szóvivő.

Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy szerdán is folytatják-e a kutatást - fűzte hozzá Futtató Norbert.

A bányató szintje a szakemberek becslése szerint 3-4 méterrel alacsonyabb, és körülbelül 30 ezer köbméter víz folyhatott el - mondta a sajtóügyeletes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×