eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Mi lesz a kórházbezárásokkal megtakarított pénz sorsa?

A kórházbezárásokról már döntött a kormányzat, arra azonban még nem adott választ, hogy az ágyak és az intézmények megszüntetése miatt felszabaduló egészségügyi forrásokat hogyan osztja vissza a megmaradó létesítményeknek az egészségbiztosító - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Semmelweis Egyetem rektora.

A kormányzati tisztviselők részéről sokszor elhangzott, hogy az egészségügy racionalizálása miatt felszabaduló forrásokat nem vonják ki a szektorból, hanem az ellátás javítására fordítják - emlékeztetett Tulassay Tivadar.

Molnár Lajos egészségügyi miniszter többször hangsúlyozta: egyetlen fillért sem vonnak el az egészségügyből: sem a megszűnő ágyak miatt felszabaduló forrásokat, sem az intézmények bezárásából, eladásából keletkező pénzeket.

Tulassay Tivadar szerint azonban eddig senki nem adott választ arra, hogy a pénz miként kerül vissza az ágazatba.

A rektor felhívta a figyelmet arra, hogy a négy orvosi egyetemhez tartozó klinikák 2003-hoz képest összesen 3,5 milliárd forinttal kaptak kevesebbet a betegellátásra 2006-ban.

Mint mondta, bár egyes betegségek ellátása után fizetett egészségbiztosítási támogatások emelkednek, ez azonban nem jelenti azt, hogy a kórházak több forráshoz jutnak.

Ha ugyanis a kormányzat limitálja, hogy az intézmények hány beteget láthatnak el, akkor összegszerűen nem emelkedik a forrásuk - tette hozzá Tulassay Tivadar.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×