eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Mégsem kaptak haladékot a fővárosi szakiskolák?

Minél gyorsabban dönteni kell a budapesti oktatási intézmények átalakításáról - mondta el John Emese, a Fővárosi Közgyűlés oktatási bizottságának alelnöke, miután a közgyűlés elhalasztotta a döntést. Tarlós István, a Fidesz frakcióvezetője szerint a javaslat dilettáns volt.

Egy év haladékot kaphat az a 21 középiskola, amelyet bezártak vagy összevontak volna Budapesten, miután a fővárosi közgyűlés két szocialista támogató szavazattal elfogadta Tarlós István fideszes frakcióvezető javaslatát az átalakítási program június 30-áig való elhalasztásról.

Június 30-a már a beiratkozási időszak után van, ezért vonja maga után a döntés az iskolák bezárásának/összevonásának egy évvel való elhalasztását.

A Fővárosi Közgyűlés oktatási bizottságának alelnöke szerint rossz döntés volt a javaslat elfogadása, mivel az oktatás szereplői hátrányt szenvednek, ha megmarad a jelenlegi bizonytalanság.

John Emese kiemelte: a közgyűlés várhatóan március elsejei ülésén tárgyal majd arról az előterjesztés-tervezetről, amelyet múlt pénteken juttattak el az összevonásban érintett intézményeknek.

Az SZDSZ politikusa úgy vélekedett, hogy minél hamarabb dönteni kell az átszervezésekről.Az elhalasztásról döntő szavazást követően Tarlós István az InfoRádiónak elmondta: az eszével nem, csak a lelkével számított arra, hogy két MSZP-s politikus is támogatni fogja javaslatát.

A politikus kifejtette: nem akarják teljesen elutasítani Demszky Gábornak az oktatási struktúra átalakítására tett javaslatát, mert az irreális lépés lenne, de ebben a formában az szakmailag és emberileg is dilettáns döntésnek számítana.

A javaslatról nem készültek megvalósíthatósági tanulmányok, ütemtervek, költség-haszon elemzések, és a törvény által előírt egyeztetések is kapkodva zajlottak le - tette hozzá a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

Volt olyan iskola, ahova a tavalyi 240-nel szemben eddig mindössze 6 gyerek jelentkezett, az állandóan változó kommunikáció és a zűrzavar miatt - emelte ki Tarlós István.

Hozzátette: nem tartja kizártnak, hogy Demszky Gábor néhány hónapon belül ismét előáll ezzel a javaslattal, de az a főpolgármester erkölcsi bukásához vezethet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×