eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Gyurcsány: több mint káros a Fidesz fellépése

A miniszterelnök szerint meg kell őrizni a rendet. Gyurcsány Ferenc a házelnökkel való találkozója után azt mondta: az országgyűlési képviselőknek különösen vigyázniuk kell azzal, hogy mit cselekszenek, mert az általuk mutatott példa ragadós lehet.

A kormányfő ezt annak kacsán mondta, hogy a Fidesz parlamenti frakciója péntek délelőtt lebontotta a Parlament körül lévő kordont, amelyet a rendőrség helyezett ki csaknem 100 nappal ezelőtt, amikor műveleti területté nyilvánította a teret.

"Rendkívül sajnálatosnak és károsnak gondolom, ha valaki rendőrségi intézkedéssel szemben lép fel" - mondta Gyurcsány Ferenc, aki szerint az ország erejét az adja hogy közintézményeit közbizalom veszi körül, és az a közös feltételezés, hogy jogszerűen működnek.

"Ezt gondoljuk mindannyian, egészen addig, amíg jogerős bírósági döntés ki nem mondja az ellenkezőjét" - hangsúlyozta a kormányfő.

Hozzátette: egyetlen állampolgár sem teheti meg, hogy a rendőrségi fellépéssel szemben próbálja meg akaratát érvényesíteni.

Épp ezért, több mint káros, ha a parlamenti képviselők nyíltan, demonstratív módon, az önbíráskodás látszatát keltve a rendőrségi intézkedéssel szemben lépnek fel - mondta a miniszterelnök.

"Minden állampolgártól azt kell kérni, hogy tartsa be a rendet, a normákat, a képviselőket pedig emlékeztetni kell arra, hogy amit ők tesznek, az ragadós példa" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×