eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Az iskolai tüntetések napja

Két fővárosi szakközépiskola tervezett bezárása ellen tüntetnek pénteken Budapesten. A Soós István Borászati Szakközépiskola és Szakiskola, valamint a Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskola megszüntetése ellen gyertyás tiltakozás tiltakozást tartanak este.

A Soós István Borászati Szakközépiskola ügyében délben petíciót is készül átadni a fővárosi önkormányzat illetékesének a Városházán Szabolcs Attila, a XXII. kerület polgármestere és Urbán András, a Promontórium Borlovagrend nagymestere.

A kerület MDF-es polgármestere az InfoRádióban elmondta: a főváros egy Andrássy úti szakközépiskolába integrálnálá az intézményt, pedig a képzés lényege a budafoki borvidék közelsége.

Mint Szabolcs Attila mondta, a diákok a több mint 10 kilométeres pincerendszerben - ahol az ország éves bortermelésének 20 százalékát tárolják -, valamint a 4 hektáros tangazdaságban a szőlőművelés és bortermelés minden fázisát megtanulhatják.

A Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskola gyertyás tiltakozást szervezett.

Az iskola igazgatója az InfoRádióban azt mondta: a főváros nem takarítana meg jelentős összeget a bezárással, a diákokat ugyanis el kell helyezni.

Bár a szakközépiskola közelében működik egy hasonló profilú intézmény, Törökné Schriffert Edit szerint a beiskolázással eddig sem volt gond, mindig volt elég jelentkező diák.

A fővárosi önkormányzat oktatási bizottsága 21 szakképző iskola átszervezését és bezárását javasolja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×