eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Az év végére támogatott lehet a mellrákot kezelő készítmény

A Rákellenes Liga szerint a mellrákban szenvedő betegek egy része nem kapja meg a gyógyulását segítő drága gyógyszert a kórházakban. Az egészségbiztosítási pénztár főigazgató-helyettese azt mondta: nemrég derült ki, hogy a készítmény nemcsak a frissen felfedezett betegség kezelésére, hanem a műtét utáni utógondozásra is alkalmas. Erre a kezelési módra pedig még nem jár mellé támogatás.

Székely Tamás hozzátette: az egészségbiztosító azonban ha indokolt, akkor ebben az esetben is támogatást nyújt a gyógyszer megvételéhez, ehhez azonban egyéni kérelmet kell benyújtani.

Mint mondta: tavaly 92 egyéni méltányossági kérelmet kaptak, ebből 17-et utasítottak el, mert a csatolt orvosi dokumentumokból az derült ki, hogy a betegnek nem arra a gyógyszerre volt szüksége.

Hozzátette: egy egyéves kúra költsége 12 millió forint. Az államnak így évente 4 milliárd forintos kiadást jelent, ha felveszi a készítményt a támogatott gyógyszerek listájára, ennek a kezelési módnak az esetében is.

Ez várhatóan az év második felében történik meg - mondta Székely Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×