eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Varga Mihály: "Hazugság, hazugság, hazugság!"

A Fidesz alelnöke szerint minden eddiginél komolyabb megszorításra készül a kormány a jövő évi büdzsében.

Varga Mihály azt mondta: a sajtóban nyilvánosságra került a kormány 2007-es költségvetésről szóló, úgynevezett tervezési körirata, amely szerint jövőre 170 milliárd forintot vonnának el a minisztériumoktól.

A volt pénzügyminiszter harmadik Gyurcsány-csomagként beszélt a tervről, amelynek szerinte a munkanélküliség növekedése lesz a legsúlyosabb következménye.

Hozzátette: a 170 milliárdos elvonás legnagyobb vesztesei az önkormányzatok, a gazdasági minisztérium és az agártárca lenne.

Az Orbán-kormány pénzügyminisztere ugyanakkor hangsúlyozta: a Fidesznek nem azzal van baja, ha a kormány takarékosabban gazdálkodik az adófizetők pénzével, hanem azzal, ha rossz elvonásokra kerül sor.

Felhívta a figyelmet arra, hogy szeptemberi sajtóhírek szerint a kormány teljesen szükségtelenül négymilliárd forintért akar beszerezni irodabútorokat, valamint autókat.

Varga Mihály szerint "minden hónapra jut egy csomag a második Gyurcsány-kormány időszakában".

Júliusban a kormánytöbbség az adó- és járulékemelésekről, a gázáremelésről szavazott, augusztusban pedig jött a második Gyurcsány-csomag a konvergenciaprogram képében, vizitdíjjal és reálbércsökkenéssel - tette hozzá.

Most szeptemberben pedig nyilvánosságra került, hogy a 2007-es költségvetésben kíván a kormány újabb megszorító intézkedéseket tenni - mondta Varga Mihály.

A politikus ugyanakkor sajnálatosnak nevezte, hogy a kormány kommunikációja eközben arról szólt, hogy nem lesz megszorítás, illetve, hogy az első csomagot nem követi majd több.

"Hazugság, hazugság, hazugság. Hazugság a választások előtt, hazugság a választások után és hazugság most is" - jelentette ki Varga Mihály.

A Pénzügyminisztérium szerint Varga Mihály egy, több napilap által közölt, meghamisított dokumentumra hivatkozik.

A pénzügyi tárca közleményében úgy fogalmazott: öt nappal az önkormányzati választások előtt csak provokáció lehet, hogy valaki egy minisztériumi technikai munkaanyag első oldalához egy olyan másodikat csatolt, amely a kormány szándékaival ellentétes információkat tartalmaz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×