eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Tarlós: Demszky tisztázza magát a Strabag-ügyben!

Tarlós István, független, a Fidesz tám,ogatásával induló főpolgármester-jelölt felszólította Demszky Gábor főpolgármestert, hogy tisztázza pártja és a Strabag viszonyát. Tarlós István felhívta a figyelmet arra, hogy a 4-es metró és több budapesti útfelújítás kivitelezésében is részt vesz az építőipari cég.

A Fidesz, a KDNP és a Jobbik támogatásával induló független főpolgármester-jelölt felszólította Demszky Gábort, hogy tisztázza a saját maga és pártja, a "Strabag Demokraták Szövetsége" viszonyát a Strabag építőipari vállalathoz.

Tarlós István feltette a kérdést: mi van a "Strabag-pénzzel"? A kérdés háttere, hogy Alexander Zach osztrák szociáldemokrata képviselőjelölt azt állította: egykori cége, az Eurocontact 150-200 ezer euróval támogatta az SZDSZ-t, a pénz pedig a Strabagtól származott.

Hans Peter Martin európai parlamenti képviselő pedig azt mondta: olyan céges dokumentumok birtokában van, amelyek szerint Alexander Zach cége a Strabagtól kapott 15 millió eurót meghaladó jutalék java részét a Magyar Szocialista Párt kasszájába, illetve a Szabad Demokraták alapítványai számára utalta át.

Információ a Fideszen keresztül?

Ha a tisztázás nem történik meg, akkor kénytelen leszek a polgári pártokat, akár a Fideszt megkérni arra, hogy az Osztrák Néppártnál érdeklődjön ez ügyben, mert a Városházán szükség van a gyanús jelenségek visszaszorítása - jelentette ki Tarlós István.

A fővárosi politikus szerint feltűnő, hogy sok budapesti közbeszerzésnél szerepel a Strabag, és információik szerint a négyes metróban és valamennyi útfelújításban is érdekelt az építőipari vállalat.

Az InfoRádió keresi az ügyben Demszky Gábort és az SZDSZ-t. Korábban az MSZP és az SZDSZ is cáfolta, hogy - akár közvetett módon is - pénzt kapott volna az osztrák építőipari vállalattól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×