eur:
392.88
usd:
365.95
bux:
66546.17
2024. április 26. péntek Ervin

Hajóval közlekedhetnek minisztereink

Kishajó lehet a kormányzati tisztviselők fő közlekedési eszköze, ha a napokban bejelentett tervek szerinti kormányzati negyed a legvalószínűbb helyszínekre, a csepeli szigetcsúcsra vagy a Kopaszi-gát térségébe költözne.

Az ötlet nem új, az elmúlt évtizedben már többször felvetődött, hogy a minisztériumoknak egy helyen kellene lenniük. Több helyszín is felvetődött már - mondta az InfoRádióban a fővárosi tervtanács tagja.

A helyszínek többsége azonban beépült. Például a Milleniumi Városközpont, vagy Angyalföld Duna-parti része is - közölte Eltér István.

Volt, aki a Budai Várba költöztette volna a minisztériumokat, ott azonban nincs elegendő hely számukra.

Mára nem sok lehetőség maradt a fővárosban, ahol egy helyen elférne az összes kormányzati épület.

Eltér István szerint a még üresen álló területek közül a legalkalmasabb a Csepel-sziget északi csúcsa vagy az ehhez legközelebb eső budai rész, a Kopaszi-gát térsége lenne.

A tervtanács tagja szerint mindkét terület tulajdonosa örülhet, ha befektetését a kormány veszi bérbe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés, sőt, egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×