eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Brüsszel, választások előtt. Bolondokháza, kampányüzemmódban? Deutsch Tamás, Inforádió, Aréna

2024.01.22. 17:39
A műsor támogatója a Hold - Nem csak vagyont, kockázatot is kezelünk, 1994 óta.

Mi hangzott el az Európai Parlament Magyarországról szóló vitájában és milyen következményei lehetnek ennek? Mennyi EU-forrás érkezett meg eddig az elmúlt két hónapban, és várható-e további összeg az EP-választások előtt? Mi a jogalapja az EU Bizottságnak az LMBTIQ jogok, az akadémiai szabadság és a menekültek befogadásával kapcsolatos magyar álláspont miatti aggályainak, és zárolhatja-e ezek alapján a Magyországnak járó többi forrást?

Mi a jogi következménye az EP Magyarországot elítélő állásfoglalásának? Mi valójában az EP, a Bizottság és az Európai Tanács kompetenciája? Mennyire kuszálja össze a dolgokat a kampányüzemmód, a júniusi EP, és az ezt követő Bizottság-választás kampánya? Miért próbál lavírozni a Bizottság a Parlament és a Tanács között? Mi a szerepe az amerikai tulajdonban lévő Politico újságnak a brüsszeli megfelelési versenyben? Kinek akar megfelelni a Bizottság elnöke? Mi az álláspontja Ukrajna támogatásáról a Bizottságnak, a Tanácsnak és a magyar kormánynak? Van-e köze a magyar pénzek folyósításának az Ukrajnával kapcsolatos magyar álláspontnak?

Ki milyen forgatókönyvvel vág neki az EP-választási kampányak? Lesz-e csúcsjelölti rendszer, és lesz-e ennek köze a következő Bizottsági elnök tényleges megválasztásához? Melyik frakcióhoz csatlakozik majd a Fidesz, és marad-e a Néppártban a KDNP? Milyen hatása van az Európai Parlamentre és az EP-kampányra a Katargate-néven elhíresült korrupciós botránynak?

Deutsch Tamás, a Fidesz Európai Parlamenti delegációvezetője az Inforádió Aréna c. műsorában 2024.01.22-én. Podcast.

×
×
×