eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Törekszünk a jóra: Világbajnok borok Egerből. Lőrincz György és ifj.Lőrincz György, Inforádió, Aréna

2023.12.21. 18:00
Miért nagyon fontos gondolat egy borász életében az elfogadás, az isteni elrendelés elve? Mi az elfogadó, ráhagyatkozó borászati felfogás? Miért jó az, ha a dolgok másképpen történnek, mint ahogyan mi szerettük volna?
Mit ad a vállalkozáshoz, a gazdálkodáshoz a sportmúlt? Mikor derül ki, hogy nem csak a győzelem a fontos? Mikor gondol a borász a fogyasztóra, ki a célcsoport? Hogyan tud örömöt átadni a borász a fogyasztónak? Kell-e a fogyasztónak érdeklődni a fogyasztó a bor származási helye, évjárata, készítői iránt?

Milyenek a modern borok? Milyen értékeket keres a ma világ a borokban? Miben változott a fehérborok világa? Milyen felfogással tud versenyre kelni a magyar bor a világ sikeres borvidékeivel? Hogyan tudja a termelő a maga borában a bemutatni a termőhely egyediségét, sajátosságait? Az erős karakterű, egyedi termőhely bora a kelendőbb, vagy a jellegtelenebb, könnyen érthető fajták? Hogyan kell vigyáznia a termőhelyre és adottságaira a borásznak?

Hogyan és kivel kell megosztani az örömöt, a bor élményét? Közösségi tevékenység-e a borfogyasztás? Hogyan lehet piacot építeni itthon és külföldön a magyar borok számára? A legegyszerűbb marketingfogás a minőség: De mi jelenti a minőséget? Minden, ami finom?

Hogyan lesz a házasításból jobb bor, mint amilyen az alapborok? Mi ebben a borász talentumának a szerepe? Hogyan kóstol együtt apa és fia, ki határozza meg a bor végső összetételét? Hogyan tükrözheti egy házasítás a termőhely jellegét? Miért a bikavér és az egri csillag az egri borvidék leghűbb tükre? Hogyan lehet egyedi és utánozhatatlan, komplexebb és rétegzettebb az összkép a házasítás végén? Hogyan jelenik meg a klímaváltozás az egri borvidéken, és hogyan lehet erre felkészülni? Melyik fajták maradhatnak, melyik klónok tudnak alkalmazkodni, és magas minőséget adni?
Mi a szerepe és feladata a Pannon Bormíves Céhnek? Tudja-e garantálni és hitelesíteni a tagok és a borvidékek minőségét?

Lőrincz György és ifj. Lőrincz György borász, apa és fia az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.12.21-én. A beszélgetőtárs Exterde Tibor, a szerkesztő Módos Márton. Podcast.

×
×
×