eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia

Hogyan tarthatja meg az ellenzék Budapestet? Kunhalmi Ágnes, Inforádió, Aréna

2023.12.05. 18:11
Mi az MSZP forgatókönyve arra az esetre, ha a jövő évi önkormányzati választáson végül pártlistás szavazás lesz Budapesten? Milyen Fővárosi Közgyűlési összetétellel számolnak, ha a parlament megszavazza a Mi Hazánk javaslatát a listás budapesti közgyűlési választásról? Az MSZP ajánlata továbbra is az, hogy az egész ellenzék ne csak Budapesten hozzon létre közös listát, hanem akkor már minden megyében is? Van kutatásuk a közös lista elfogadottságáról? Mi a fontossági sorrend: főváros, megyei jogú városok, nagyvárosok? Mi az MSZP-programja és stratégiája arra, hogy hivatalban maradjanak a jelenlegi polgármesterei a 2024-es választások után is? Mennyit kell a helyi eredményekről beszélni és mennyit az országos ügyekről a kampányban? Karácsony Gergelyt támogatja-e az MSZP? Miben állapodtak meg a DK-val az önkormányzati választásokra, és kivel terveznek még megállapodni? Szorosabb együttműködés, akár hosszabb távon egységes ellenzéki unió lehetséges forgatókönyv-e? Mi lesz Márki-Zay Péter támogatásával? Lesz-e két ellenzéki polgármester-jelölt Zuglóban?
Mi az MSZP programja az EP-választásokra? Megszűnt-e a közös lista lehetősége azzal, hogy Tüttő Katát választották listavezetőnek? Mit tud tenni egy EP-képviselő az Uniós forrásokért? Hogyan tudná javítani az EP és Magyarország viszonyát egy baloldali kormány? Mik az Unió legfontosabb kérdései a szocialisták szerint? Milyen válaszokat adnak ezekre? Hogyan javítaná az oktatás helyzetét az MSZP? Mit lehetne tenni a párt szerint a PISA-felmérésekben látszó lemaradás leküzdésére? Hogyan alakítaná át az MSZP a jóléti elosztási rendszereket? Milyen alternatívát mutat a választóknak az MSZP a programjában és a magyar parlamenti munkában?

Mit takar a szociális Európa víziója? Hogyan lehet megtartani a közép-európai régiónak járó forrásokat?

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke az Inforádió Aréna című műsorában 2023.12.05-én. A beszélgetőtárs Exterde Tibor. Podcast.

×
×
×