eur:
392.92
usd:
363.64
bux:
65938.65
2024. február 29. csütörtök Elemér

Az EP-választás tétje: Több pénzt Kelet-Európának! Ungár Péter, InfoRádió, Aréna

2023.10.05. 18:27
Több pénzt Kelet-Európának, több pénzt Magyarországnak - üzeni az LMP. Mi az EP választások tétje Magyaroszág, illetve az Unió jövője szempontjából? Milyen forgatókönyvek látszanak az EU további működésére? Alkalmas-e az Unió jelen formájában a bővítésre? Finanszírozza-e Németország a német hegemóniát? Van-e, lesz-e populista fordulat az európai politikában?

Milyen Európával járhat jól Magyarország? Hogyan juthat hozzá Közép-Európa a neki járó forrásokhoz? Miért kapnak kevesebb pénzt a később csatlakozott közép-európai országok a délieknél, és hogyan lehet ezt megváltoztatni? Hogyan romlott meg a V4-eken belül a lengyel-magyar viszony a háborúval kapcsolatos álláspontok különbségek miatt? Mi volt a miniszterelnökkel folytatott parlamenti vita lényege? Miben különbözik ma leginkább az ellenzéki és kormánypárti nézőpont a háború kérdésében? Érdeke-e Magyarországnak a finn és svéd NATO-csatlakozás blokkolása?

Mi az LMP EP-kampányának legfontosabb eleme? Hogyan lehet komoly embereknek komoly politikát csinálni? Blődség-e egy ferencvárosi pad festésén négy hónapon át gondolkodni? Mi a valódi tartalom, valódi politika, valódi társadalmi állítás a mai politikában? Mi a hazai infláció oka, hogyan lehet ezt komplexen elmagyarázni?

Miért kiemelten fontos az akkumulátorgyártás kérdése az LMP számára? Melyik frakció tagja lenne az LMP képviselője az EP-ben? Miben ért egyet és miben vitatkozik az európai zöld pártokkal az LMP? Fontos vita-e a szuverenisták és föderalisták jövőkép-különbsége az EU jövőjét illetően? Kell-e arról vitázni, ki vezesse Európát? Miért az a legfontosabb kérdés az LMP szerint, hogyan lehet több pénzt szerezni Közép-Európának? Egyedül indul-e az LMP az EP-választásokon? Milyen az LMP és a DK viszonya? Mik a legfontosabb különbségek? Miért vitázik folyamatosan az LMP és a Momentum? Miben követné az LMP a Medgyessy Péter-féle konszenzusos politika stílusát? Változott-e az LMP álláspontja Karácsony Gergely főpolgármesteri újraindulásának támogatásáról? Kik azok a háttéremberek, akik felelősek a Karácsony-vezette 99 Mozgalom dollárfinanszírozásának botrányáért? Elfogadja-e az LMP közössége a főpolgármester mikroadománykoról szóló magyarázatát?

Ungár Péter az LMP társelnöke, parlamenti frakcióvezetője az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.10.04-én. Podcast.

×
×
×