eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Tűzszünet helyett sárszünet vet-e véget a nyári ukrán offenzívának? Szenes Zoltán, Inforádió, Aréna

2023.09.20. 18:06
Tűzszünet helyett sárszünet vet-e véget az ukrán offenzívának, vagy sikerül elvágniuk az orosz csapatok krími utánpótlás-vonalát? Sárba fullad-e az ukrán hadjárat 2023 őszén? Ismét a raszputyica, az ukrán sártenger uralja majd a csapatok manőverezési képességét? Megint a légierő és a dróntámadások hónapjai következnek az orosz-ukrán háborúban? Elvághatják-e az őszi esőzések előtt az orosz csapatokat a Krímtől? A beékelődést mi különbözteti meg az áttöréstől? Hány kilométerre vannak az ukránok Bahmuttól? Oroszország képes-e tartósan megtartani a Krímhez vezető uránpótlás-vonalakat?

Milyen az utánpótlás helyzete a két oldalon? Marad-e elég élőerő még bármire is? Erodálja-e Zelenszkij pozícióját a támadás eddigi sikertelensége és a hátország folyamatos orosz támadása? Az ukrán oldalon történt személycserék minek a jelei?

Az orosz oldalon a Prigozsin-ügy után mostanra stabil a hadvezetés állapota? Mennyiben csökkentette O3roszország afrikai képességeit a Wagner lefejezése? Képes Oroszország egy elhúzódó háborúval gazdaságilag kivéreztetni Ukrajnát? Milyen új nyugati fegyvereket kap még Ukrajna? Van-e egységes szakértői álláspont arról, meddig tart ki a Nyugat támogatása Ukrajna mellett? Az F 16 a levegőben eldönthet egy háborút? Fogunk-e még új technológiát látni a bármelyik oldalon? Miért volt szükség és mi a jelentősége Putyin elnöknek az észak-koreai és török vezetőkkel megtartott találkozóinak?

Szenes Zoltán volt vezérkari főnök, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem professor emeritusa, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.09.20-án. Podcast.

×
×
×