eur:
387.7
usd:
357.1
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Mi a magyar kormány ajánlata Berlinnek és az EU-nak? Orbán Balázs, InfoRádió, Aréna

2022.10.12. 20:10
Közelebb került-e a megállapodás a brüsszeli forrásokról azzal, hogy Magyarország több időt kaphat a vállalások teljesítésére? Mi a magyar álláspont a 8. szankciós csomagról, és miben sikerült módosítani rajta a prágai csúcs előtt?
Milyen javaslatokat ismertetett Orbán Viktor magyar miniszterelnök berlini látogatása során?
Mit takar a német kormánynak tett tolerancia-ajánlat? Hogyan lehetne jobban képviselni az európai érdekeket úgy, hogy ne fájjon jobban Európának, mint annak az Oroszországnak, amelyre kivetették őket? Jól jár, aki velünk együttműködik – mondta Orbán Viktor a német üzletembereknek tartott berlini fórumon. Mit jelent ez a német, és mit jelent a magyar gazdaság számára? Hogyan tudjuk biztosítani a stabilitást, a fizikai és az energiabiztonságot?
Elképzelhetőek-e a svédországi és olaszországi politikai változásokhoz hasonló átalakulásokra az európai politikában a fokozódó gazdasági nehézségek nyomán?
Hogyan kívánja segíteni az önkormányzatokat és az országok intézményeket az energiaválság átvészelésében? Hogyan segíti a kormány a lakosságot, a kkv-kat és a gyárakat a megnövekedett rezsiköltségek kigazdálkodásában?
Kulcsfontosságú a pedagógus-béremelés a kormány szerint is – de mikor kerül rá sor, és milyen mértékben? Mi ebben a brüsszeli források szerepe? Milyen vállalásokat tett ebben a kormány?
Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában 2022. október 12-én. Podcast.

×
×
×