INFORÁDIÓ
2023. március 27. hétfő
Hajnalka

Török Gábor elemez: új külpolitikai stratégiát jelez a miniszterelnöki évértékelő? Inforádió, Aréna

2023. február 20. 19:05

Mik voltak a fontos elemei Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédének? Mi volt a szándéka? Mit árul el a beszéd a miniszterelnök politikai stratégiájáról? A beszéd mely elemei tekinthetőek a politikai stratégia és melyek a politikai kommunikáció részének?
Mit jelzett a beszéd Magyarország külpolitikai stratégiájáról? Stratégiai újragondolásról van-e szó? Miért fontosak a NATO-val és a nyugati szövetségesekkel kapcsolatos kijelentések? Irányváltás következhet-e? Reálpolitikai megszólalás volt-e a 2023-as évértékelő beszéd? Erősebben (vissza)integrálódunk-e a nyugati szövetségi rendszerekbe 2023-ban a kormány szándékai szerint? Kezelhetőek-e ezzel a kritikus szintet elérő konfliktusok? Mennyire volt fontos a gazdasági vonal a beszédben? Milyen lépéseket tehet a kormány az infláció letörésére?
Mi volt a lényegi eleme az ellenzéki vezetők évértékelő beszédeinek? Van-e olyan, hogy ellenzék, vagy különböző ellenzékek vannak? Melyek voltak Gyurcsány Ferenc legfontosabb üzenetei? Mitől lehet a DK a meghatározó, domináns szereplő az ellenzéki oldalon? Kirajzolódtak-e már az ellenzéki stratégiák az egyidőben tartandó két 2024-es választásra? Igazolja-e bármilyen közvélemény-kutatás a Momentum ambícióit? Felülértékelt-e a Momentum az ellenzéki sajtóban? Miért most indul országjárásra Dobrev Klára, a DK-s árnyékkormány miniszterelnöke? Már tart az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztás kampánya? Növekedett-e a Mi Hazánk Mozgalom a választások óta, profitálhat-e a baloldali ellenzék helyzetéből 2024-ben? Van-e Karácsony Gergelynek zsarolási potenciálja az főpolgármester-jelölti újraindulás ügyében?
Török Gábor politológus az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.02.20-án. Podcast.

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018