eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Márki-Zay Péter/Facebook

Márki-Zay Péter: a kampánygyűjtés már a háború üldözöttjeinek megy

A ukrajnai menekültek megsegítésére csoportosítja át a választási kampányra kapott pénzadományait az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Ezt maga Márki-Zay Péter jelentette be a záhonyi vasútállomáson tartott sajtótájékoztatón.

Márki-Zay Péter az ellenzék budapesti demonstrációján gyűjtött adományokat vitte el az ukrajnai menekültek segítőinek Beregsurányban és Záhonyba. A miniszterelnök-jelölt záhonyi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, elsősorban pokrócokra van szüksége az embereken, élelemből egyelőre, különösen a romlandókból bőven van, „és ez maradjon is így”, tehát senkit nem beszél le arról, hogy ilyeneket adományozzon. Hozzátette: bár tartós élelmiszerek és higiéniai termékekre is szükség van, Beregsurányban a legkelendőbbek a pokrócok. „Úgyhogy nagyon köszönjük, ha valaki plédet, pokrócot, tud adni” – tette hozzá.

Hódmezővásárhely polgármestere szerint a legtöbb menekült átutazik Magyarországon, de vannak közöttük olyanok, akiknek nincsen úti céljuk és pénzük sem. „Különösen meghatónak” nevezet, hogy vannak olyan nagyszerű magyar emberek, akik elmennek a határra, és befogadnak egy-egy olyan háború elől menekülő családot, akinek nincs egy „berlini, hollandiai vagy magyarországi címe”, ahová mehetne. „Belőlük, hál' Istennek kevesebb van, akiknek semmilyen segítsége nincs” – emelte ki.

Márki-Zay Péter méltatta a menekülteknek segítő civilek áldozatvállalását, és bejelentette, hogy

a kampány helyett most már a háború üldözöttjeinek gyűjt pénzt.

Mint mondta, a kampánygyűjtésüket már egy az egyben átállították a menekültek támogatására, egy külön informatikai oldalra irányítva ezeket. „Címkézetten, elkülönítetten a menekültek javára gyűjtünk, de emellett a kampányszámla teljes bevételét – ezekben a napokban – a menekülteknek ajánlottuk föl” – hangsúlyozta.

A miniszterelnök-jelölt hozzátette, hogy az ellenzék választási győzelme esetén fejleszteni fogja az állam menekültügyi kapacitásait.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×