eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Pulzusmérő, ujjlenyomatolvasó - jönnek az új mobilok

Annak ellenére, hogy a Microsoft részévé válik, az egykor piacvezető Nokia nem Windows, hanem Android operációs rendszert használó mobiltelefonokat is bemutatott a barcelonai Mobil Világkongresszuson. A szakma ugyanakkor a legnagyobb várakozással a Samsung Galaxy S5 telefonjára tekintett.

Felemás telefonokat mutatott be a története legnagyobb változásán átmenő Nokia a barcelonai mobil expón. Bár az ikonikus finn gyártót megvette a Microsoft, hogy saját operációs rendszerét összeházasítsa a Nokia technológiájával, a finnek most a rivális Android op-rendszeren futó telefonokat mutattak be.

A Nokia X készülékek a Nokia Lumia felhasználói felületét jelenítik meg, de az "Android-motor" ellenére a Microsoft és nem a Google szolgáltatásait használják - így például a felhasználók nem tudnak alkalmazásokat letölteni a Google Play áruházból, de ha másképp a gépre tudják telepíteni azokat, akkor azok működni fognak.

A Nokia a belépőáras szegmens vásárlóit célozta meg új telefonjaival, amelyeknek ára 150 euro alatt lesz.

A Barcelonában bemutatott új telefonok között ott volt a Sony új, vízhatlan modellje, amely nagy-felbontású videót tud rögzíteni. A Lenovo pedig egy tiszta üvegborítású modellel rukkolt elő.

A figyelem mégis a Samsungra irányult, amely bemutatta az eddigi zászlóshajó, a Galaxy S4 utódját, amelyet fantáziadúsan S5-re kereszteltek.

Az új mobil pulzusmérőt, ujjlenyomat-leolvasót, a korábbinál is nagyobb felbontású fényképezőt és gyorsabb autófókuszt tartalmaz - és képernyője egy kicsivel nagyobb, mint elődjéé.

Kommentátorok megjegyzik, hogy a Samsungnak sikerült elterelnie a figyelmet versenytársairól. A Galaxy bemutatóján jóval többen vettek részt, mint a Sony vagy a Nokia rendezvényén.

A koreai gyártó egy nappal korábban pedig két okos-órát, a Gear 2-t és a Gear 2 Neót mutatta be.

A koreai cég az elmúlt évben összesen 4,3 milliárd dollárt költött reklámra.

Ahogy Dennis Woodside, a Motorola Mobility vezérigazgatója megjegyezte: a Samsung megmutatta, hogy "marketinggel valóban létre lehet hozni egy terméket és egy jelenséget. Soha nem lesz annyi pénzünk, mint nekik a reklámra" - mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Háborús eszkaláció, egyelőre szóban

Háborús eszkaláció, egyelőre szóban

Mégis mi a csuda ütött Emmanuel Macronba? A francia államfő Ukrajnába csapatok küldését belengető mondatai után a fél világ, és egész Franciaország, ezt találgatta. Bármi is volt mögötte, Putyin elnök rögvest jelezte: Moszkva – a maga atomhatalom mivoltában – áll elébe. Mire Macron válasza sem késett: Párizs cseppet sem fél, neki is méretes atomarzenál áll a rendelkezésére. Diplomáciai körökben rég volt példa ennél kevésbé épületes, és főleg ennél veszélyesebb eszmecserére. Ami kérdések tömegét veti fel: mi motiválja Macront, ki miként reagál a nyugati szövetségben, mit szól az egészhez az Egyesült Államok? És leginkább: vajon immár tényleg közvetlen hadviselő féllé válhat-e a NATO?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×