eur:
389.18
usd:
363.44
bux:
68161.33
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Korai kampányolással vádolják Nicolas Sarkozyt

Immár valójában a 2012-es elnökválasztásra készül Nicolas Sarkozy, és a kormányátalakítás is ezt szolgálja - állítja egy nappal menesztése után a volt francia honvédelmi miniszter. Hervé Morin, aki az Új közép nevű jobbközép pártocskát vezeti azt mondta, az új kormány valójában a kormánytöbbséget adó Népi Mozgalom Uniójának a tagjaiból álló kampánystábra emlékezteti őt.

A kormányátalakítás után egyébként más nyelvek is megoldódnak. A kormányból önként távozó korábbi környezetvédelmi miniszter például azt nyilatkozta a Le Monde című napilapnak, hogy mindig is alapvető nézeteltérés volt közte és François Fillon régi-új kormányfő között.

A Radikális Pártot vezető, a közvéleménykutatások szerint kifejezetten népszerű Jean-Louis Borloo most a jobbközép pártok összefogásán akar dolgozni, és az elemzők szerint csaknem biztosra vehető, hogy indulni fog a következő elnökválasztáson.

A vasárnap bejelentett kormányátalakítást egyébként továbbra is számos bírálat éri. Sokan az önálló családügyi minisztérium eltűnését kifogásolják, ezt a területet ugyanis a jövőben a szolidaritási és társadalmi kohéziós minisztérium felügyeli. A zöldek a környeztvédelmi tárca meggyengítését nehezményezik, az energiaügyeket ugyanis a jövőben az ipari minisztérium irányítja, ami a környeztvédők szerint egy nagy pofont jelent a megújuló energiákkal kapcsolatos eddigi politika számára.

A változások figyelemfelkeltő újdonságai közé tartozik, hogy megszűnt a nemzeti identitás minisztériuma, amely a bevándorlást és a külföldiek beilleszkedését volt hivatott felügyelni, és ezt a területet a jövőben a belügyminisztérium kezeli majd. Ez ügyben egyes elemzők úgy vélik, az átalakítás valójában a nemzeti identitásról megkezdett vita kudarcát jelzi, mások viszont úgy vélik, az a tény, hogy a kérdéssel immár a belügy foglalkozik, valójában azt jelenti, hogy az ügyben ezentúl még inkább a puszta rendőri szemlélet fog érvényesülni.

Nicolas Sarkozy köztársasági elnök kedd este másfél órás tévéinterjúban készül elmagyarázni a franciáknak a kormányátalakítás értelmét, és a tervek szerint a következő elnökválasztásig hátralévő időre vonatkozó terveit, célkitűzéseit is ismertetni fogja.

Egy friss felmérés mindeközben azt mutatja, hogy a franciák hatvannégy százaléka nem bízik az új kormányban, nyolcvankilenc százalékuk pedig azt gondolja, hogy az valójában az eddigi politikát folytatja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Az MNB több telefonszámának másolásával is telefonálnak ismét csalók magánszemélyeknek, akár a jegybank, akár valamelyik hitelintézet nevében. A beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét szereznék meg, vagy kémprogramot töltetnének le velük. Az MNB és a bankok nem keresnek meg ügyfeleket ilyen ürügyekkel. A megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni - közölte az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×