INFORÁDIÓ
2021. október 26. kedd
Dömötör

nasa

curiosity

mars

Mars, 2014. június 25.A NASA által 2014. június 25-én közreadott, a Curiosity (Kiváncsiság) önjáró Mars-szonda karjának végén lévő kamerával 2014 áprilisában és májusában készített több tucat felvételből összeállított kép a Curiosityről. Az „önarckép” egy kőzet-mintavételi helyen, a Windjana nevű homokkősziklánál készült, a Kimberley térségben, ahol a széleróziónak különböző mértékben ellenálló homokkőrétegek találhatók egymás közelében. A szonda árbóckamerája abba az irányba néz, ahol a mintavétel két furata látható a sziklában, a lyukakat szürke por keretezi. (MTI/EPA/NASA/JPL-Caltech/MSSS)

Káprázatos képet lőtt a Marson a NASA robotjárműve

Infostart

A már kilenc éve a vörös bolygón tevékenykedő Curiosity legújabb műve egy panorámakép.

Újabb panorámaképpel örvendeztette meg a tudósokat és az emberiséget a Curiosity marsjáró, amely immár 2012 óta „szorgoskodik” a vörös bolygó felszínén – írja a Hvg.hu az Engadgetre hivatkozva. A fotó a Gale-kráter belsejében készült.

NASA
NASA

Bár a felvételt a Curiosity állította össze, a munkában a Jet Propulsion Laboratory nevű űrközpontnak is oroszlán része volt – teszi hozzá a lap. A kutatók azt is megosztották, hogy egy tiszta téli napon, amikor nincs por a levegőben, akár 32 kilométeres távolságra is ellátni a Marson.

A panorámafotóhoz egy hosszabb videó is tartozik, ami a Curiosity útját követi nyomon:

Nyitókép: MTI/EPA/NASA/JPL-Caltech/MSSS
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018