eur:
392.51
usd:
367.42
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

"Ugrásfüggvényekkel tranziens jeleket lehet generálni"

Szabó Gábor akadémikust választotta elnökévé a Magyar Innovációs Szövetség. A szervezet új vezetője nem tervez irányváltást, csupán a hangsúlyokat helyezné át.

A szegedi egyetem professzora az InfoRádiónak elmondta: azt nem tudta elérni a Magyar Innovációs Szövetség, hogy Magyarországon több pénzt fordítsanak innovációra, a jogszabályok előkészítésében, stratégiai anyagok elkészítésében és a pályázati rendszer alakításában azonban érezhető a lobbiereje.

Szabó Gábor szerint ez egyrészt annak köszönhető, hogy a szövetség valóban politikamentes, tehát a mindenkori kormánnyal igyekszik együttműködni, másrészt pedig az utóbbi időben fel is értékelődött a szervezet ereje.

Az akadémikus közölte, nem tervez irányváltást: "fizikus lévén annyit tudok, hogy ugrásfüggvényekkel tranziens jeleket lehet generálni, tehát zűrzavart".

A professzor csupán a hangsúlyokat próbálja majd áthelyezni és intenzívebbé tenni a szövetség nemzetközi munkáját, valamint növelje az aktivitást az oktatásban, mert úgy véli, Magyarországon nincs meg az innováció legfontosabb forrása, a műszaki és természettudományos diplomák újratermelése.

Szabó Gábor hozzátette: ez a helyzet a felsőoktatásban már nem orvosolható, a felzárkózást a közoktatásban kell elkezdeni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×