eur:
392.57
usd:
365.95
bux:
66529.18
2024. április 26. péntek Ervin
Burning candle on black background, space for text
Nyitókép: Boris Ipatov/Getty Images

Meghalt egy ismert sportújságíró a katari világbajnokságon

A büntetőrúgások alatt történt a tragédia.

Grant Wahl az amerikai CBS Sport tudósítójaként dolgozott a katari labdarúgó-világbajnokságon. A 49 éves férfi a beszámolók szerint már hétfőn arra panaszkodott, hogy nem érzi jól magát. Állapotát a három heti kevés alvásnak, a sok stressznek a munkának tulajdonította, de azért felkereste a médiaközpont orvosát, akitől antibiotikumot és köhögés elleni szirupot kapott.

A pénteki mérkőzésen a stadion legfelső sorában, a sajtópáholyban ült, amikor a büntetőrúgások közben összesett. A többi újságíró kihívta a mentőket, akik megkezdték az újraélesztését és kórházba vitték, de már nem sikerült megmenteniük az életét.

Az esetről beszámoló hvg.hu megjegyzi: Wahl volt az Egyesült Államok talán legismertebb futballújságírója. Első világbajnokságáról 1994-ben tudósított, majd 1996-ban csatlakozott a Sports Illustratedhez. A katari volt a nyolcadik világbajnoksága. Pénteken este még üzenetet írt a Twitterre, amikor a hollandok a rendes játékidő utolsó pillanataiban kiegyenlítettek.

Wahl egyébként a vb kezdetekor bekerült a hírekbe azzal, hogy az LMBTQ közösséget támogató szivárványos futballpólóban érkezett tudósítani az Egyesült Államok–Wales világbajnoki mérkőzésre. A stadion médiabejáratánál a biztonsági őrök nem engedték be, 25 percre őrizetbe vették a pólója miatt. Aztán elengedték, később a FIFA egyik képviselője bocsánatot kért tőle.

Az Egyesült Államok Labdarúgó Szövetsége a Twitteren azt írta: az egész amerikai futballtársadalom szíve megszakadt, amikor értesültek Grant Wahl elvesztéséről.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×