eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Cseh játékosok gólöröme a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Hollandia - Csehország mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 27-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Létezhet-e csapatépítés a foci-Eb alatt? Kemény Dénes szerint igen

Egy-két korsó sör egy hangulatos pizzériában azoknak a csapatoknak is bele kell, hogy férjen, amelyek a legkevesebbet pihenhetnek a nyolcaddöntő után.

Ha korlátozottan is, de van lehetőség csapatépítésre a labdarúgó Európa-bajnokság közben is - vélekedett az InfoRádióban Kemény Dénes, az InfoRádió szakértője, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

"Vannak csapatok a legjobb nyolc között, amelyeknek a negyeddöntőbe jutás tervezett volt, úgymond elvárás. Bennük erős a tettvágy, ezért frissíteni, pihentetni kell a játékosait, rekreálni, a kevesebbet játszó játékosoknak pedig keresni valamilyen lehetőséget, nem azért, mert pihentek, hanem mert bennük extra bizonyítási vágy lehet" - ecsetelte a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdaedző.

A másik fajta csapatnak óriási eredmény, hogy eljutott eddig a fázisig (Svájc, Ukrajna).

"Itt aztán végképp össze kell szedniük minden erejüket, ráadásul adott esetben sérültjeik is vannak, fáradtak. Itt is van frissítési feladat, és mivel 26 fős a keret, lehet is majd találni mindenütt frissebb, fiatalabb játékost, akinek nagy akarata van" - mondta.

Szerinte csapatépítésre biztosan minden válogatott szakított időt, akár a többet pihenő belgákról, akár a kevesebb frissítési lehetőséghez jutott angolokról van szó - "néhány sör egy hangulatos pizzériában" -, ráadásul

Angliában a legjobb állóképességű futballisták vannak, úgyhogy a lazítás Kemény Dénes szerint rájuk is fér.

A negyeddöntős mérkőzéseken azonban tartalékolásról szó sem lesz - és nem csupán a belga-olaszon, ahol ezt egyébként sem tehetné meg egyik fél sem.

"És ha valaki gyengébbnek is tűnik papíron, valahogy csak elvergődött idáig, túljutott a csoportján, és megvert egy csapatot a tizenhat között. Itt már senkit nem lehet lebecsülni. Annyit el tudok képzelni, hogy a mérkőzés alakulásának fényében egy-két kulcsjátékost lecserélnek. De a spanyolok példája is mutatja, hogy már majdnem behúzták a meccset, cseréltek, de túlórázniuk kellett végül" - mutatott rá Kemény Dénes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×