eur:
395.61
usd:
366.68
bux:
70186.75
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 18.Az ukrán Jurij Cseban ünnepel, miután megnyerte a riói nyári olimpia férfi kenu egyesek 200 méteres versenyének döntőjét a Rio de Janieró-i Rodrigo de Freitas-lagúnában 2016. augusztus 18-án. (MTI/EPA/Orlando Barria)
Nyitókép: MTI/EPA/Orlando Barria

Ukrajna mégiscsak ott lesz Párizsban

Ukrajna az Oroszországgal folytatott háború ellenére is küld sportolókból álló csapatot a párizsi olimpiára – jelentette be Kijevben Matvij Bidnij sportminiszter.

A tárcavezető nyilatkozatát az insidethegames.biz ismertette. „Ezek a játékok különösen fontosak Ukrajna számára, mivel lehetőséget adnak arra, hogy megmutassuk a világnak akaratunkat és szellemünk erejét” – idézte a portál a miniszter szavait.

Korábban Ukrajna többször is meglebegtette, hogy távol marad az idei ötkarikás játékokról, ha Oroszország és a konfliktusban Moszkvát támogató Fehéroroszország versenyzői is szerepelhetnek Párizsban. A két ország sportolói több sportágban – az adott világszövetség hozzájárulásával – indulhattak kvalifikációs versenyeken, de olimpiai részvételüket feltételekhez kötötték, a NOB direktívájának megfelelően.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság azt javasolta az érintett nemzetközi szövetségeknek, hogy az oroszok és fehéroroszok rajtjogát többek között attól tegyék függővé, hogy elhatárolódnak-e Oroszország ukrajnai háborújától, amellett a két ország versenyzői az olimpián nem használhatják sem a nemzeti lobogót, sem himnuszukat, és csak semleges színekben versenyezhetnek a francia fővárosban.

(Címlapképünk illusztráció: Az ukrán Jurij Cseban ünnepel, miután megnyerte a riói nyári olimpia férfi kenu egyesek 200 méteres versenyének döntőjét a Rodrigo de Freitas-lagúnában 2016. augusztus 18-án.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 13. 10:59
×
×
×
×